Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 30 augustus 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Controlekwaliteit verbeteren? De psycholoog helpt je!
EY zet in het Verenigd Koninkrijk gedragspsychologen in om de auditkwaliteit te verbeteren, daartoe (mede) aangezet door de storm van kritiek die de Big Four over zich heen krijgen.
Lees meer
 
 
Naheffing voor Marktplaatshandelaar die het voor gezien hield
Een ondernemer die zijn activiteiten staakt, moet wel degelijk omzetbelasting betalen over zijn restvoorraad. Daar kwam een handelaar in dvd’s achter, die zijn spullen verkocht via Marktplaats. Hof Den Haag vond dat op hem, vanwege het ontbreken van een deugdelijke administratie een verzwaarde bewijslast rustte. en daaraan kon hij  niet voldoen.
Lees meer
 
Complete rapportgenerator van Visionplanner Advertorial

Het grootste cloudplatform in de accountancy levert niet alleen een super efficiënte SBR jaarrekening, maar komt eind dit jaar ook met een complete rapportgenerator. Met alle bekende onderdelen en veel mogelijkheden voor eigen inrichting & opmaak. Dat allemaal in 1 efficiënte samenstelstraat in de cloud. Efficiënt waar het kan, uitgebreid waar het moet.

 
‘Particuliere fondsbeleggers dupe afschaffen dividendbelasting’
Terwijl in aanloop naar Prinsjesdag de kritiek op de afschaffing van de dividendbelasting uit alle hoeken aanzwelt en er onrust is ontstaan in de achterban van de coalitie (minus de VVD), komt er ook nog eens een berekening overheen die stelt dat Nederlandse particuliere fondsbeleggers mede de rekening gaan betalen van de voorgenomen maatregel.
Lees meer
 
 
Voortbestaan Steinhoff voorlopig gerekt
Een bankroet van het op de rand van de op de rand van de afgrond balancerende meubelgigant Steinhoff is voorlopig afgewend. De Zuid-Afrikaanse onderneming ondertekende een driejarige overeenkomst met schuldeisers en bereikte ook overeenstemming over de verkoop van een aantal bezittingen.
Lees meer
 
Leer in 2 dagen hoe BTW in de praktijk werkt! Advertorial

Tijdens deze interactieve cursus op 7 en 14 nov. leert u alle ins en outs van de BTW. U krijgt o.a. uitgebreide uitleg van de plaats van dienstregels, regels voor transacties binnen en buiten de EG, aftrek van voorbelasting, teruggaaf BTW op oninbare vorderingen, BTW en e-commerce, BTW en onroerend goed en tips voor fiscale BTW-planning.

 
Perceel niet goed afgebakend, weg met die WOZ-beschikking
Slordigheden kunnen gemeenten veel geld kosten. Zo laat Rechtbank Noord-Nederland een gemeente bloeden voor een foutje in de afbakening van een project bij de bepaling van de WOZ-waarde. Reden om de WOZ-beschikking naar de prullenbak te verwijzen en een deel van de belastingaanslag (voor gebruikers) te vernietigen.
Lees meer
 
 
Bottemanne komt met ‘WIKI boekhoudsoftware’
Bij het kiezen van boekhoudsoftware verdwalen veel ondernemers in een jungle. De wat publicaties betreft zeer productieve ondernemer Gerard Bottemanne (foto) heeft om die reden een ‘wiki’ gemaakt die inzicht biedt en waarin ondernemers kunnen zoeken op eigenschappen van de software.
Lees meer
 
 
Advocaat/belastingadviseur: geen ZZP-wet per 2020
Het is twijfelachtig dat de opvolger van de Wet DBA per 1 januari 2020 in werking kan treden. En met de dag wordt die twijfel groter, schrijft advocaat en belastingadviseur Boris Emmerig (foto) in een blog op zijn Linkedin-pagina.
Lees meer
 
Papieren kwartaalblad Accountancy Vanmorgen Advertorial

Kent u naast onze dagelijkse online nieuwsbrief ook ons papieren tijdschrift vol interessante achtergrond artikelen? Artikelen geschreven onder leiding van onze hoofdredacteur Frans Heitling. Onderwerpen als stapelfinanciering, Blockchain, bedrijfscultuur, AVG, DBA, Box 3, levenslooptestament en nog veel meer komen aan de orde. Neem een abonnement en ontvang elk kwartaal ons tijdschrift in de bus.

 
Nieuwe merkcampagne ondersteunt KPMG bij aantrekken personeel
KPMG is deze week gestart met een nieuwe campagne, gericht op de Nederlandse markt. De campagne met de merkclaim ‘People-driven progress’ benadrukt dat vooruitgang pas echt vooruitgang is ‘als deze goed is voor mens en maatschappij’. De campagne moet KPMG onder andere ondersteunen bij het aantrekken van nieuwe medewerkers.
Lees meer
 
 
Belang toerisme voor economie groeit
Toerisme draagt steeds meer bij aan de Nederlandse economie. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geven toeristen steeds meer geld uit en zo zorgen zij voor extra werkgelegenheid.
Lees meer
 
 
Beursgenoteerde bedrijven steunen Rutte niet
Behalve Shell, Unilever en Akzo Nobel zijn grote beursgenoteerde bedrijven en buitenlandse beleggers niet onder de indruk van de voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting. Dat schrijft het FD. De krant maakte een rondje langs vooraanstaande AEX-bedrijven. Onder grote, vooral Britse beleggers blijkt er onder deze begunstigden van de maatregel geen uitgesproken steun te zijn voor […]
Lees meer
 
Cryptocurrencies & blockchain in Nederland Contentpartner
Cryptocurrencies en blockchaintechnologie zijn steeds meer in opkomst in Nederland. In de Verenigde Staten en China zijn er duidelijke regels rondom cryptocurrencies. In China worden fundraisers voor nieuwe munten, zogenaamde ICO’s, volledig verboden. In Europa wordt met name de anonimiteit van cryptocurrencies ingeperkt, om zo witwassen te voorkomen. Hoewel ook in ons land de cryptocurrencies […]
 
ESMA zet de standaard voor digitale rapportages in Europa Contentpartner
In Nederland wordt Standard Business Reporting (SBR) al breed gebruikt voor o.a. kredietrapportages, belastingaangiftes en jaarverslagen. De Nederlandsche Bank vraagt ook digitale gestructureerde data voor toezicht op banken, verzekeraars en pensioeninstellingen. Gebruikers – investeerders en analisten – moeten zo sneller, beter, actueler en ook goedkoper over relevante informatie kunnen beschikken van (grote) ondernemingen. Toezichthouders hebben […]
 
Visionplanner on Tour | Apeldoorn Opleiding
Het klinkt mooi allemaal. Jaarrekeningen veel efficiënter samenstellen. Meer tijd hebben voor sparren met de klant. Je klant vier keer per jaar een geweldig dashboard met tussentijdse cijfers laten. En dat ook nog eens op een moderne manier in de cloud. Maar hoe werkt dat precies? Wat zijn de voor- en nadelen? Kom naar één […]
 
Product manager accounting Vacature
Hoe kunnen we met onze producten het leven van de accountant en zijn klanten verbeteren met hulp van nieuwe technologieën? De baan Jij bent degene met de ideeën, bepaalt de strategie en zorgt dat de veranderingen landen in de organisatie en de markt. Wij staan aan de vooravond van een revolutionaire verandering in het voeren […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn