Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 25 september 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Verzekeraars lanceren cyberverzekeringen voor MKB
Delta Lloyd is gestart met een pilot voor een cyberverzekering voor het MKB. Eerder lanceerde De Goudse al een een MKB-cyberverzekering.  Ook andere partijen oriënteren zich op producten die dekking bieden tegen cybercrime.Dat schrijft AMweb.nl
Lees meer
 
 
‘Wet DBA moet direct van tafel’
Grote opdrachtgevers hebben geen enkel vertrouwen meer in de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Dat blijkt uit onderzoek van The Future Group in samenwerking met ondernemersorganisatie ONL onder ruim 400 grote opdrachtgevers.
Lees meer
 
‘Om als kantoor relevant te blijven moeten we steeds meer de adviesrol pakken’ Advertorial

‘Ambitie en gezelligheid gaan wat mij betreft prima samen. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk, dat is niet overdreven. En tegelijkertijd wil ik ook carrière maken. Bij DRV kan dat.’ Ontdek waarom Jacky Quint het zo leuk vindt om bij DRV te werken.
Lees de blog =>

 
Controlerend accountant Facultatieve voor tuchtrechter
De bij EY werkzame controlerend accountant van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie staat vrijdag voor de tuchtrechter. Hem wordt verweten dat hij de jaarrekeningen goedkeurde van zowel de koper van De Facultatieve, als de verkoper en de verkochte partij.
Lees meer
 
 
Notaris die verdacht wordt van hulp bij factuurfraude aangehouden
FIOD en politie hebben een notaris van een kantoor uit Flevoland aangehouden. Hij wordt verdacht van het behulpzaam zijn bij criminele activiteiten zoals oplichting en het witwassen van verdiensten uit criminaliteit.
Lees meer
 
Audits overlaten aan AuditNL West en klant behouden? Advertorial

Ja dit kan: U kunt de (wettelijke jaarrekening)controles aan ons over te laten, dan kunt u de klant behouden voor al uw samenstel- en overige opdrachten en hierin verder specialiseren. AuditNL West (Audit-Only) is geheel gespecialiseerd in audit-opdrachten. Hierdoor treden wij niet met u in concurrentie en leveren wij een hoge kwaliteit tegen scherpe tarieven.
Neem vandaag nog contact met op om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken

 
Nieuwe hypotheken stuwen schulden huishoudens
De schulden van Nederlandse huishoudens zijn in het tweede kwartaal van dit jaar licht gestegen ten opzichte van de eerste drie maanden van 2017. Dit komt doordat er van april tot en met juni meer hypotheken werden afgesloten dan afgelost. Dit heeft het CBS vrijdag bekendgemaakt.
Lees meer
 
 
EY verdacht van niet melden verdachte transacties in corruptiezaak Oezbekistan
Accountantskantoor EY wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van het niet melden van verdachte transacties. Dat blijkt uit een persbericht dat het Openbaar Ministerie donderdag in de avond verstuurde naar aanleiding van de schikking die het heeft getroffen met telecombedrijf TeliaSonera. 
Lees meer
 
Erfrecht is en blijft een delicate kwestie Advertorial

Krijgt u van uw cliënten steeds meer vragen op het gebied van het erfrecht? En kunt u deze vragen wel adequaat beantwoorden? Vergis u niet, het erfrecht is een delicate kwestie! Als u uw cliënt verkeerd adviseert, kan dat behoorlijk in de papieren gaan lopen! Erfrecht goeroe Bernard Schols praat u op 10 april bij over alles wat u moet weten over het erfrecht

 
Grote BTW-strop dreigt voor bedrijven in financiële sector
Het Europees Hof van Justitie heeft bepaald dat bedrijven in de financiële sector, zoals verzekeraars en banken, in sommige gevallen ten onrechte geen omzetbelasting betalen. Het gaat om de BTW-vrijstelling voor diensten die zij inkopen bij koepelorganisaties.
Lees meer
 
 
Zalm: geen verrassingen meer in begroting
De formerende partijen zullen na het schrappen van de verhoging van het eigen risico in de zorg andere wijzigingen aanbrengen in toeslagen en fiscale maatregelen in de begroting die dinsdag naar de Kamer ging.
Lees meer
 
Kijkt een accountant met andere ogen dan een ondernemer? Contentpartner
Een ondernemer wil ondernemen, bezig zijn met zijn vak. Misschien wel zijn passie. En gedoe? Dat wil hij liever niet. Volgens het oude cliché houdt die accountant juist wel van gedoe, van de jaarrekening, fiscale aangifte, correcte kostenallocatie en juiste toepassing van waarderingsgrondslagen. Kortom twee verschillende planeten of valt dat mee? Stefan van Halteren van […]
 
Training Frauderisicofactoren Opleiding
Een van de maatregelen om de kwaliteit van controlewerkzaamheden te vergroten is om frauderisico’s tijdig te onderkennen en ernaar te handelen. Uit praktijkonderzoek blijkt dat mogelijke frauderisicofactoren nog onvoldoende gesignaleerd, besproken en gemeld worden. Het Algemeen Bestuur van de NBA heeft om die reden besloten de training ‘Frauderisicofactoren’ als verplichte PE-training vast te stellen voor […]
 
Actualiteiten BTW en BTW-compensatiefonds Opleiding
Verdiepingscursus op 3 en 10 oktober. Joep Swinkels praat u in 2 middagen bij over alle relevante ontwikkelingen op het gebied van BTW en BTW-compensatiefonds, inclusief de BTW besparende modellen. U krijgt een compleet programma met veel praktijk, waarbij per onderdeel ook actuele jurisprudentie, beleidsbesluiten en actuele ontwikkelingen worden besproken. Inleiding Gemeenten veranderen en krijgen […]
 
(Aankomend) Specialist Wet- en Regelgeving en Economie (40 uur) Vacature
ComponentAgro B.V. is gevestigd in Oud-Beijerland. Het bedrijf zit als een spin in het web in de wereld die draait om agrarische wet- en regelgeving en economische vraagstukken. Een dynamisch bedrijf, dat haar bestaansrecht ontleent aan ´verandering´ waardoor er altijd weer een nieuwe uitdaging aan te gaan is. De klant wordt op haar specifieke vakgebied […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn