Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 30 augustus 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Coronacrisis: ijswinkel heeft recht op 35% huurkorting
Een vastgoedverhuurder eiste bij de rechter achterstallige huur van een ijscozaak, die door de coronacrisis tijdelijk zijn deuren had moeten sluiten en zijn omzet had zien kelderen. Ook vond de verhuurder dat de TVL volledig gebruikt moest worden om de huur te betalen.
Lees verder »
Eerste Kamer stelt vragen bij onafhankelijkheid Auditdienst Rijk
Naar aanleiding van het rapport van 25 januari 2021 inzake de uitkomsten van de peer review van de Algemene Rekenkamer stelde de Eerste Kamer vragen aan minister Hoekstra over de interne en externe controle bij de Rijksoverheid. De Senaat wil onder meer weten of de Auditdienst Rijk voldoende bescherming heeft om onafhankelijk te kunnen rapporteren.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kies zelf dé route naar jouw persoonlijke leerdoelen

De accountant dient jaarlijks een POP te maken voor dat betreffende kalenderjaar. Fiscount biedt je een gratis PE-tool waar je heel eenvoudig je voortgang kunt vastleggen. Maar belangrijker nog, in de tool tref je zes verschillende leerprofielen aan, voorzien van unieke leerroutes, waarmee jij je leerdoelen kunt behalen. Maak kosteloos een account aan en start je persoonlijke ontwikkelingsreis!

Lees verder »
Mag u een medewerker verplichten zich te laten vaccineren?
De (hoge)scholen en universiteiten zijn weer begonnen. Er is ophef ontstaan over het toelaten van niet-gevaccineerde studenten. Hoe zit dit op kantoor? Mag u van medewerkers eisen dat zij gevaccineerd zijn?
Lees verder »
KENNISPARTNER
Het scharnierpunt bij zakelijke mediationtrajecten: de onderhandelingsfase

Het scharnierpunt bij zakelijke mediationtrajecten is – en dat verbaast u vast niet – de onderhandelingsfase. Mediationtrajecten lopen veelal langs drie lijnen: inhoud, relatie en ego’s. Deze drie lijnen zijn sterk met elkaar verweven en beïnvloeden elkaar voortdurend. In veel gevallen speelt het ego de grootste rol, met name in de onderhandelingsfase (zonder de andere twee […]

Lees verder »
ADVERTORIAL
Het huwelijksvermogensrecht van A tot Z in één dag uitgelegd

23 september | 6 PE

Bernard Schols legt op 23 september het Huwelijksvermogensrecht van A tot Z op praktische wijze uit en geeft antwoord op al je vragen. Hij bespreekt naast het nieuwe huwelijksvermogensrecht ook de actuele ontwikkelingen in het traditionele huwelijksvermogensrecht. Vernieuwen, opfrissen en actualiseren van je kennis in één dag. Mis deze dag niet!

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Tijd dringt voor aanvraag toeslagen en/of kindgebonden budget 2020
Cliënten die in 2020 in aanmerking kwamen voor toeslagen (zorgtoeslag en huurtoeslag) en/of het kindgebonden budget, maar die deze nog niet hebben aangevraagd, hebben daarvoor…
Lees verder »
PWC finalist JLL Winning Workplace
PwC, Nationale-Nederlanden en Arcadis zijn de finalisten van de JLL Winning Workplace Award 2021, de prijs voor de meest vooruitstrevende en innovatieve werkomgeving. De prijs staat dit jaar in het teken van hybride werken.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Doorlopende fiscale machtiging: doorlopende innovatie 

De laatste jaren hebben steeds meer kantoren het VIA-machtigingsproces geautomatiseerd en daarmee significante tijdsbesparingen behaald. Het is goed nieuws dat de Belastingdienst gaat voortborduren op dit succes en voornemens is om per 1 september 2021 vier doorlopende machtigingen te introduceren.  

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De grote risico’s voor ondernemers (en hun adviseurs) van gebrekkige toepassing van wettelijk verplichte CAO en bedrijfstakpensioenfondsen

Werkgevers weten vaak niet welke risico’s zij lopen wanneer zij ten onrechte geen, of de verkeerde, CAO en bedrijfstakpensioenfondsen (hierna ‘Bpf’) toepassen in hun bedrijf. Er wordt regelmatig gedacht dat er een keuze is om wel of niet aan te sluiten. 

Lees verder »
Fiscus verstuurt onterecht naheffingsaanslag omzetbelasting
De belastingdienst heeft door een technische fout naheffingsaanslagen voor de omzetbelasting over het 2e kwartaal 2021 of over juni 2021 verstuurd.
Lees verder »
Nieuw: doorlopende machtiging voor ophalen van belastinggegevens
Accountants, fiscalisten en andere intermediairs die namens hun cliënten belastingzaken regelen, kunnen hiervoor vanaf 1 september doorlopende machtigingen laten registreren. Daarmee vervalt de jaarlijkse machtigingsbrief voor de inkomstenbelasting, btw en vennootschapsbelasting.
Lees verder »
Forse boete voor EY in VK
EY krijgt een boete van 3,5 miljoen pond en een “zware berisping” wegens tekortkomingen bij de controle van Stagecoach, de Schotse vervoersmaatschappij.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
AV-dag 2021 gaat niet door
OCW gebruikt data uit 1984 voor budget universiteiten
Haarlemmermeer aast op aandelen in Schiphol
Bedrijven vrezen kostenstijgingen, DNB nog niet bang voor inflatie
OPLEIDINGEN
3-daagse training: Praktijkdagen leiderschap (de aankomende kantoorleider)
Fiscount
8 september 2021
LinkedIn: Personal branding & Meer klanten
Extendum
9 september 2021
Cursus IB aftrekposten voor de ondernemer: wat kan nog wel en wat niet?
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
23 november 2021
VACATURES
Controleleider (32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn of Ridderkerk)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Beginnend assistent-accountant samenstelafdeling
SMK Accountants
Enschede, Haaksbergen en Delden
Fiscaal medewerker accountantspraktijk
Van der Vlugt Accountants
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN