Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
14 april 2021
Corona: informatie en maatregelen
We staan op een bijzonder punt. De besmettingen met het coronavirus nemen nog steeds toe. Ook liggen er nog te veel mensen met corona in het ziekenhuis. Aan de andere kant: er worden nu snel steeds meer mensen gevaccineerd. De verwachting is dat er over een aantal weken veel minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen. We snakken naar een samenleving zonder coronamaatregelen. En met toegangstesten kan er ook steeds meer.

Het kabinet heeft daarom een openingsplan gemaakt. Het veilig openen van de samenleving gaat stap voor stap. Dit kan alleen als er minder mensen met corona in het ziekenhuis worden opgenomen. Het is ook belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt. Handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten voorkomt besmettingen. Zo kan er sneller meer.
 
De Markt afgesloten vanaf 19 april tot begin juli
Aannemer Heijmans werkt hard door om de Rechterstraat te voorzien van een fraaie nieuwe inrichting. Maandag 19 april start ‘fase 4’. Dit betekent dat vanaf dan de Markt tot begin juli niet bereikbaar is voor gemotoriseerd verkeer. De weekmarkt op vrijdag gaat deze periode wel gewoon door.

Meer informatie
Eikenprocessierups
De plannen voor de bestrijding van de Eikenprocessierups in Boxtel in 2021 liggen klaar. We zetten ook in 2021 in op preventieve bestrijding, op meer variatie in ons bomenbestand en op het stimuleren van de aanwezigheid van natuurlijke vijanden.

Meer informatie 
Boxtel intensiveert aanpak grootschalig zon op dak
Dit voorjaar start de gemeente Boxtel een actie om grootschalig zon op bedrijfsdaken te stimuleren. Met deze actie wil de gemeente het aantal hectares zon op het dak fors uitbreiden van 5,6 hectare nu naar 9,1 hectare. Wethouder Van Laarhoven: ‘Uit een vergelijkend onderzoek blijkt dat in Boxtel 8% van het dakoppervlak is voorzien van panelen. In de provincie Noord-Brabant ligt dat gemiddelde op 13%, terwijl uit onderzoek blijkt dat zeker 40% van de bedrijfsdaken in Boxtel geschikt is voor zonnepanelen. En daarom gaan we een tandje bij zetten.’

Meer informatie
Raadsvergadering dinsdag 20 april
In verband met de coronamaatregelen is de raadsvergadering van 20 april digitaal. Je kunt de vergadering digitaal/live volgen. Op de dag van de vergadering vind je op de website een link naar de vergadering. Via de live uitzending zie en hoor je wat er besproken wordt. 
Aanvang:     19.30 uur

Meer informatie
Uitschrijvingen uit de basisregistratie personen (BRP)
Na onderzoek is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij ingeschreven staan. Dat wil zeggen dat zij voor de gemeente, administratief gezien, verblijven op een onbekend adres en formeel niet meer in Nederland wonen. Burgemeester en wethouders van Boxtel hebben het voornemen betrokkenen uit te schrijven. Dit doen ze op basis van artikel 2.21 en 2.22 van de wet Basisregistratie Personen, de BRP. Als wij binnen vier weken na de datum van verzending van het voornemen geen reactie hebben ontvangen, schrijven wij onderstaande personen uit. Na uitschrijving kunnen zij geen beroep meer doen op de sociale voorzieningen in Nederland. Ook kunnen ze dan geen officiële documenten aanvragen.

Meer informatie
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten