Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
28 april 2021
Corona: samenleving gaat langzaam open
Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet vanaf vandaag de eerste voorzichtige stap in het openingsplan.
 
Het veilig openen van de samenleving gaat stap voor stap. Dit kan alleen als er minder mensen met corona in het ziekenhuis worden opgenomen. Het is daarom belangrijk dat iedereen zich goed aan de basisregels houdt. Handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten voorkomt besmettingen en daarmee ook ziekenhuisopnames. Ons laten vaccineren, zodra dat kan, helpt ook. Zo kan er sneller nog meer. Op 3 mei kijkt de regering opnieuw naar de maatregelen. Dan wordt bekend of er op 11 mei weer een stap gezet kan worden.
Expeditie Knapzak : nieuwe fietsroute door uniek Peppellandschap
De gemeenten Best en Boxtel willen door middel van een fietsroute het bijzondere peppellandschap onder de aandacht brengen van een breed publiek. De fietsroute is ‘Expeditie Knapzak’ genaamd en is geschikt voor jong en oud. Via vragen en opdrachten krijgen de deelnemers informatie over het Peppellandschap. Op de route zijn er speelplekken voor kinderen en horeca gelegenheden om even bij te komen of bij te tanken. De route is te downloaden via diverse route apps of te verkrijgen bij lokale VVV, gemeentebalies en horeca in de buurt.

Meer informatie
4 en 5 mei

Op 4 en 5 mei staan we samen stil bij vrijheid. Net als afgelopen jaar, is de herdenking van de oorlogsslachtoffers op 4 mei ook dit jaar in aangepaste vorm. We houden rekening met de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus onder controle te krijgen.

Meer informatie 
Eerste boom geplant als symbool voor productieve natuur
Afgelopen week vond het “Landschapslaboratorium Productieve Natuur” plaats, georganiseerd door de gemeente Best en gemeente Boxtel. Hiervoor plantten wethouder Désiré van Laarhoven en Han Thijssen (directeur MTD Landschapsarchitecten en lid Nederlandse Verenging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) samen een veelstammige ‘Fladderiep’. De boom is geschonken door NVTL en is geplant op de Rouwbommel aan de Goossen Bunder in Liempde. Het is de eerste boom van een plantactie van de NVTL om 10.000 bomen te planten. De veelstammigheid van deze boom symboliseert de goede samenwerking tussen de NVTL, vele sponsoren van de plantactie, de gemeente, Brabants Landschap en Staatsbosbeheer.

Meer informatie 
Lintjesregen
Afgelopen maandag feliciteerde burgemeester Van Meygaarden, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, de inwoners die koninklijk onderscheiden zijn. De burgemeester bezocht alle gedecoreerden persoonlijk op gepaste wijze aan de deur. 

Meer informatie 
Uitschrijvingen uit de basisregistratie personen (BRP)
Na onderzoek is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij ingeschreven staan. Dat wil zeggen dat zij voor de gemeente, administratief gezien, verblijven op een onbekend adres en formeel niet meer in Nederland wonen. Burgemeester en wethouders van Boxtel hebben het voornemen betrokkenen uit te schrijven. Dit doen ze op basis van artikel 2.21 en 2.22 van de wet Basisregistratie Personen, de BRP. Als wij binnen vier weken na de datum van verzending van het voornemen geen reactie hebben ontvangen, schrijven wij onderstaande personen uit. Na uitschrijving kunnen zij geen beroep meer doen op de sociale voorzieningen in Nederland. Ook kunnen ze dan geen officiële documenten aanvragen.

Meer informatie
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten