Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
11 augustus 2021
Coronamaatregelen in de zomer
Reizen binnen Europa is mogelijk, maar niet zorgeloos. Maatregelen blijven nodig om veilig en verantwoord de grens over te gaan. Download de Reisapp en maak het land van bestemming favoriet om op vakantie op de hoogte te blijven van het actuele reisadvies. Lees voor vertrek het reisadvies op Wijsopreis.nl.

Evenementen
Het kabinet verlengt het verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september 2021. Kleinschalige evenementen in de buitenlucht zonder vaste zitplaats zijn per 14 augustus met maximaal 750 bezoekers toegestaan. Meer informatie



 
Corona basisregels
De basisregels helpen om besmetting van jezelf en anderen met het coronavirus te voorkomen. Ook als je gevaccineerd bent.
 
🧼 Was je handen
 
↔️ Houd afstand
 
🤧 Test en blijf thuis met klachten
 
💨 Zorg voor voldoende frisse lucht
Geboortebos
Het college van burgemeester en wethouders wil graag de geboorte van elk kind binnen de gemeente vieren met het planten van een boom. Bij de aangifte van hun kind bij de gemeente ontvangen ouders een certificaat voor een geboorteboom.

De ouders worden uitgenodigd om de boom voor hun kind zelf mee te planten. De organisatie van de boomplant-dag en beheer van het geboortebos wordt verzorgd door de Natuurwerkgroep Liempde.

Meer informatie 
PMD-afval zelf inleveren
Heb je weinig ruimte, of vind je het niet fijn om de zakken met PMD-afval te bewaren tot het inzamelmoment? Je kunt de PMD-afvalzakken ook inleveren. Dit kan gratis op de milieustraat. Of je kunt de volle PMD-zakken kwijt in een van onze bovengrondse containers.

Meer informatie
Onkruidbestrijding
Op het moment groeit er veel onkruid in onze plantsoenen en op onze stoepen en parkeervakken. Het ziet er buiten niet uit zoals we graag willen. Onze aannemers maken hun gebruikelijke rondes, maar het lukt niet om de onkruidgroei onder de huidige zeer gunstige groeiomstandigheden onder controle te houden. We zien dat buiten en merken het aan de vragen en meldingen die we over deze onderwerpen ontvangen.

Helaas kunnen we niet meer doen dan we op het moment doen. Onze aannemers hebben te maken met vakanties en een krappe arbeidsmarkt. Als gemeente hebben we te maken met beperkte financiële middelen. We hebben geen mogelijkheden om de meldingen en klachten over onkruidgroei op verhardingen en in plantsoenen op te lossen.

Meer informatie 
Uitschrijvingen uit de basisregistratie personen (BRP)
Na onderzoek is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij ingeschreven staan. Dat wil zeggen dat zij voor de gemeente, administratief gezien, verblijven op een onbekend adres en formeel niet meer in Nederland wonen. Burgemeester en wethouders van Boxtel hebben het voornemen betrokkenen uit te schrijven. Dit doen ze op basis van artikel 2.21 en 2.22 van de wet Basisregistratie Personen, de BRP. Als wij binnen vier weken na de datum van verzending van het voornemen geen reactie hebben ontvangen, schrijven wij onderstaande personen uit. Na uitschrijving kunnen zij geen beroep meer doen op de sociale voorzieningen in Nederland. Ook kunnen ze dan geen officiële documenten aanvragen.

Meer informatie
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
 .