Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
26 mei 2021
Corona: samenleving gaat langzaam open
Als gemeente doen we er alles aan om u zo zorgvuldig mogelijk te informeren over de meest recente coronamaatregelen. Het kan voorkomen dat het kabinet bij het ter perse gaan van deze krant nieuwe maatregelen neemt. Die vindt u dan op www.rijksoverheid.nl, www.boxtel.nl en onze sociale media.
 
Stap voor stap kan steeds meer. Sinds 19 mei hebben we de tweede stap gezet van het openingsplan en gingen onder andere dierenparken, openluchtmusea en sportscholen open.
 
Belangrijk blijft dat we drukte vermijden en ons allemaal aan de basisregels houden, ook wie al gevaccineerd is: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. En dat we ons laten vaccineren, zodra dit kan.
Inzameling Taxussnoeisel weer van start
Ook in 2021 is elke taxusdonatie van harte welkom. De kleine taxustwijgjes bevatten, zoals vele inmiddels weten, de belangrijke stof 10-dab. Van deze stof wordt het medicijn Taxol gemaakt, dat een kankerremmende werking heeft. Door jouw taxushaag te snoeien tijdens de inzamelperiode van Taxus Taxi kun je op een gemakkelijke manier bijdragen aan de strijd tegen kanker.

Meer informatie 
Sint-Janspontje is tijdelijk uit de vaart

Het Sint-Janspontje is op dit moment uit de vaart (trekkabel kapot). Tot nader bericht kun je het pontje helaas niet gebruiken.
Financiële problemen in Boxtel
De gemeente Boxtel moet de komende jaren bezuinigen. De gemeenteraad heeft 100 pagina’s met input voor deze bezuinigingen opgehaald. Vandaag gaven zij deze input mee aan het college. Ook gaven zij goede ideeën door aan de wijkmakelaars. Burgemeester Van Meygaarden gaf aan hoeveel er jaarlijks bezuinigd moet worden.

Meer informatie 
Gemeente kiest soort geluidscherm langs spoor
ProRail bereidt het aanbrengen van geluidmaatregelen aan en langs het spoor voor. Dit doet zij in opdracht van het Ministerie van I&W. Het gaat hierbij om zowel raildempers als geluidschermen. Voor het soort geluidschermen is aan het college van de gemeente Boxtel gevraagd om een voorkeurskeuze aan te geven.

Meer informatie
Uitschrijvingen uit de basisregistratie personen (BRP)
Na onderzoek is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij ingeschreven staan. Dat wil zeggen dat zij voor de gemeente, administratief gezien, verblijven op een onbekend adres en formeel niet meer in Nederland wonen. Burgemeester en wethouders van Boxtel hebben het voornemen betrokkenen uit te schrijven. Dit doen ze op basis van artikel 2.21 en 2.22 van de wet Basisregistratie Personen, de BRP. Als wij binnen vier weken na de datum van verzending van het voornemen geen reactie hebben ontvangen, schrijven wij onderstaande personen uit. Na uitschrijving kunnen zij geen beroep meer doen op de sociale voorzieningen in Nederland. Ook kunnen ze dan geen officiële documenten aanvragen.

Meer informatie 
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten