Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
9 november 2021
Extra coronamaatregelen, meer aandacht voor basisregels
Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt snel toe. Daarom is per 6 november op meer plekken een coronatoegangsbewijs en mondkapje verplicht. De basisregels zijn extra belangrijk om jezelf en anderen te beschermen.
 
Zorg voor een geldig coronatoegangsbewijs
Het coronatoegangsbewijs kan digitaal aangemaakt worden via de CoronaCheck-app of geprint worden via CoronaCheck.nl/print. Hiervoor is een DigiD nodig.
 
Hulp nodig bij het maken van een coronatoegangsbewijs
Heb je geen mobiele telefoon of computer en wil je online een coronabewijs aanmaken? Of wil je een coronabewijs uitprinten, maar heb je geen printer? Vraag om hulp aan familie, vrienden of een buur. Ook hebben veel bibliotheken het Informatiepunt Digitale Overheid; zij kunnen helpen met de CoronaCheck-app en het printen van een coronabewijs. Op deze manier kun je het coronatoegangsbewijs direct gebruiken.

Meer informatie 
PERSBERICHT - Gemeentesecretaris Astrid Kraal neemt afscheid

PERSBERICHT: Astrid Kraal, gemeentesecretaris van Boxtel en directeur van MijnGemeenteDichtbij, neemt per 1 februari 2022 afscheid. Zij gaat werken voor de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag als Netwerkmanager. Astrid Kraal gaat in deze rol aan de slag voor de 150 bibliotheekorganisaties in Nederland, een vakgebied wat haar wel bekend is. ‘Ondanks dat ik uitkijk naar deze nieuwe kans, neem ik met pijn in het hart afscheid van de gemeente Boxtel en MijnGemeenteDichtbij. Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt voor deze mooie gemeente. Ik kijk terug op een fijne tijd in Boxtel en op een prettige samenwerking met de gemeente Sint-Michielsgestel.’ Aldus Astrid Kraal.

Lees verder
Let op! Inzameling groente-, fruit- en tuinafval weer naar één keer per twee weken

Dit jaar hebben wij de afvalinzameling gewijzigd. Tijdens de warmere maanden haalden we het gft-afval iedere week op. Vanaf november halen we je Gft-afval één keer per twee weken op.
Wil je weten op welke dag wij welk afval bij je ophalen? Kijk dan in de AfvalWijzer. Het is wel belangrijk om het adres waar je het afval aanbiedt in te voeren. Meestal is dit gewoon je woonadres. Soms wijkt dit af, omdat je het afval aan de ‘achterdeur’ aanbiedt.
Besluiten van de gemeenteraad

De gemeenteraad van Boxtel heeft in de raadsvergadering van 2 november 2021 verschillende besluiten genomen. De besluiten die de gemeenteraad neemt gaan over de voorstellen die het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad doet. Maar de raad kan ook zelf iets voorleggen aan de gemeenteraad. De gemeenteraad brengt je graag op de hoogte van de besluiten die zij genomen heeft.

Lees verder
 
Werkzaamheden Postelstraat

Vanaf 11 november gaan we aan het werk met de bestrating in de Postelstraat. De aannemer vervangt de oude stenen voor nieuwe betonstraatstenen. De reden dat we deze straat aan gaan pakken is dat er veel verzakkingen zitten. De wortels van de bomen in de berm drukken de stenen omhoog. De stenen zijn versleten en daarom worden deze vervangen. Aanwonenden krijgen van de aannemer per brief meer informatie. De omleidingsroute wordt ter plekke met borden aangegeven. De werkzaamheden gaan ongeveer 3 weken duren. 
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
 .