Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
18 augustus 2021
Coronamaatregelen in de zomer
Deze week is de 22 miljoenste prik gezet. De vaccinatiegraad in Nederland is inmiddels hoog en neemt nog elke dag toe. Toch is een verdere stijging nodig. Er is nog steeds een groep van naar schatting 1,8 miljoen mensen die nog geen immuniteit heeft opgebouwd: niet door vaccinatie en niet door infectie.
 
Daarom heeft het kabinet besloten om behoedzaam en stap voor stap de 1,5 meter afstand los te laten. Vanaf 30 augustus geldt de 1,5 meter afstand niet meer in het mbo, hbo en op universiteiten. Alle andere bestaande maatregelen worden verlengd tot en met 19 september. Op 17 september besluit het kabinet of het verantwoord is om de volgende stap te zetten.

Meer informatie
Kermis Boxtel gaat van start
Nadat de kermis vorig jaar is afgelast wegens corona, kan de kermis dit jaar wel doorgaan. De kermis in Boxtel begint dit jaar op vrijdag 20 augustus en eindigt op woensdag 25 augustus.

Er wordt op de kermis rekening gehouden met de coronamaatregelen. Zo is er dit jaar helaas geen openingsact en geen randprogramma. De grotere attracties staan dit jaar in verband met de coronamaatregelen op het Breukelsplein. Dit plein wordt afgesloten wanneer het te druk is. Handhaving zal erop toezien dat de coronamaatregelen nageleefd worden.

Meer informatie
GGD Hart voor Brabant start 16 augustus met vaccineren zonder afspraak
Inwoners die nog niet gevaccineerd zijn tegen het Coronavirus, kunnen sinds maandag 16 augustus zonder afspraak terecht bij een van de GGD vaccinatielocaties in de regio. De afspraak voor de tweede prik wordt direct op de vaccinatielocatie ingepland.

Meer informatie
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
 .