Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
3 november 2021
Extra coronamaatregelen, meer aandacht voor basisregels
Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt snel toe. Daarom is per 6 november op meer plekken een coronatoegangsbewijs en mondkapje verplicht. De basisregels zijn extra belangrijk om jezelf en anderen te beschermen.
 
Zorg voor een geldig coronatoegangsbewijs
Het coronatoegangsbewijs kan digitaal aangemaakt worden via de CoronaCheck-app of geprint worden via CoronaCheck.nl/print. Hiervoor is een DigiD nodig.
 
Hulp nodig bij het maken van een coronatoegangsbewijs
Heb je geen mobiele telefoon of computer en wil je online een coronabewijs aanmaken? Of wil je een coronabewijs uitprinten, maar heb je geen printer? Vraag om hulp aan familie, vrienden of een buur. Ook hebben veel bibliotheken het Informatiepunt Digitale Overheid; zij kunnen helpen met de CoronaCheck-app en het printen van een coronabewijs. Op deze manier kun je het coronatoegangsbewijs direct gebruiken.

Meer informatie 
Ondernemersontbijt met Annemarie van Gaal
Tijdens de Dag van de Ondernemer zetten wij de ondernemers uit Boxtel en Sint-Michielsgestel graag in het zonnetje. Daarom organiseren we op 19 november het ondernemersontbijt. Laat je inspireren door het verhaal van zakenvrouw Annemarie van Gaal. Zij is, naast expert en spreker, vooral een succesvol ondernemer. Maar ook investeerder, auteur en tv-persoonlijkheid. Tegenwoordig is ze te zien in het quiz-programma “Wat verdien je?” van Astrid Joosten. Annemarie voelt als geen ander het ondernemerssentiment aan en verwoordt dat op een aansprekende manier. Heel graag tot dan!


Meer informatie en aanmelden
-    Wanneer? Vrijdag 19 november, inloop/aanvang ontbijt: 07.00 uur, aanvang programma 07.30 uur.
-    Waar? Brasserie Thuys, Petrus Dondersplein 16 in Sint-Michielsgestel.
-    Aanmelden: aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 5 november via economie@mijngemeentedichtbij.nl. Deelname is gratis, maar vol = vol. Deze bijeenkomst vindt plaats volgens de dan geldende                                                                         coronaregels.
Laatste woning van het nieuwbouwproject in Reigerskant Esch te koop
Aan de Ooievaar in Reigerskant worden 27 woningen gebouwd. Er is op dit moment nog één woning beschikbaar. De woning wordt verkocht onder de algemene verkoopvoorwaarden van Haaren en het lotings- en toewijzingssysteem van de gemeente Boxtel. Er is een zelfbewoningsplicht en een anti speculatiebeding van 5 jaar van toepassing. Het gaat om de riante levensloopbestendige twee-onder-een-kapwoning op bouwnummer 15. Prijs € 485.000,- v.o.n.

Meer informatie
 
Herfstblad

Elk jaar zorgt de gemeente voor het verzamelen en afvoeren van herfstblad van gemeentebomen.
In drie rondes zamelen we het blad in. We starten als ongeveer de helft van het blad in een wijk of straat is gevallen. Meestal is dat rond half november. De exacte planning bepalen we per locatie. We houden rekening met de bladval en prioriteiten in uitvoering. 
De goten langs de wegen maken we met de veegmachine in een aantal rondes vrij van blad en eikels.

                                                       Meer informatie
Samen strijden tegen armoede in Boxtel

PERSBERICHT: 
Uit cijfers blijkt dat een miljoen Nederlanders een inkomen op of onder de lage inkomensgrens heeft. Dit is 6,2% van de totale bevolking. In Boxtel hebben we hier ook mee te maken. Om die reden bundelen verschillende Boxtelse instanties de krachten om een zogenaamd armoedenetwerk op te zetten. Onlangs was de eerste bijeenkomst. Wethouder Mariëlle van Alphen: “Voor een grote groep Boxtelaren is het er niet makkelijker op geworden om het hoofd boven water te houden. Daar willen we samen met elkaar wat aan doen”.

Lees verder
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
 .