Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
12 mei 2021
Corona: samenleving gaat langzaam open
Als gemeente doen we er alles aan om u zo zorgvuldig mogelijk te informeren over de meest recente coronamaatregelen. Het kan voorkomen dat het kabinet bij het ter perse gaan van deze krant nieuwe maatregelen neemt. Die vindt u dan op www.rijksoverheid.nl, www.boxtel.nl en onze sociale media.
 
Stap voor stap kan steeds meer. Als de ziekenhuiscijfers het toelaten, zetten we op 19 mei de tweede stap van het openingsplan en gaan onder andere dierenparken, openluchtmusea en sportscholen open. Er is wel een voorwaarde: het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames moet op maandag 17 mei verder zijn gedaald. Dit betekent dat er dan een afname moet zijn van ongeveer 20 procent ten opzichte van de piek eind april. Als dit niet het geval is, wordt de pauzeknop ingedrukt. De tweede stap wordt dan uitgesteld.
 
Belangrijk blijft dat we drukte vermijden en ons allemaal aan de basisregels houden, ook wie al gevaccineerd is: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. En dat we ons laten vaccineren, zodra dit kan.
 
Hemelvaartsdag gemeentehuis gesloten
Donderdag 13 mei is het gemeentehuis gesloten in verband met Hemelvaart. 
Ontwikkelingen tender voor huisvesting arbeidsmigranten
De huisvesting van arbeidsmigranten is een actueel onderwerp in de gemeente Boxtel. Hiervoor zijn diverse stappen gezet. Op dit moment wordt er gewerkt aan het uitschrijven van een tender. Op 10 november vorig jaar heeft de gemeenteraad de beleidsnotitie ‘Huisvesting Arbeidsmigranten gemeente Boxtel’ vastgesteld. In de vastgestelde notitie werd onder meer gesproken over huisvesting van tijdelijke arbeidskrachten. De doelstelling is om binnen drie jaar voor maximaal 800 arbeidsmigranten kwalitatieve huisvesting mogelijk te maken.

Meer informatie
Pilot verkorten doorlooptijd vergunningverlening
De gemeente Boxtel wil de beoordelingstijd van eenvoudige en kleine vergunningaanvragen verkorten. Dit gaan we doen met een nieuwe werkwijze. Vergunningverleners gaan beoordelen of een aanvraag voldoet aan de criteria voor de welstand. Voorheen werd dit gedaan door de Welstandscommissie. 

Meer informatie
Uitschrijvingen uit de basisregistratie personen (BRP)
Na onderzoek is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij ingeschreven staan. Dat wil zeggen dat zij voor de gemeente, administratief gezien, verblijven op een onbekend adres en formeel niet meer in Nederland wonen. Burgemeester en wethouders van Boxtel hebben het voornemen betrokkenen uit te schrijven. Dit doen ze op basis van artikel 2.21 en 2.22 van de wet Basisregistratie Personen, de BRP. Als wij binnen vier weken na de datum van verzending van het voornemen geen reactie hebben ontvangen, schrijven wij onderstaande personen uit. Na uitschrijving kunnen zij geen beroep meer doen op de sociale voorzieningen in Nederland. Ook kunnen ze dan geen officiële documenten aanvragen.

Meer informatie
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten