Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
3 februari 2021
Corona: informatie en maatregelen
Situatie rondom corona blijft ernstig, lockdown wordt verlengd
Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Dat is zorgelijk, want die varianten zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. We moeten nieuwe besmettingen nu zo veel mogelijk tegengaan, zodat de ziekenhuizen ook de komende maanden ruimte houden voor coronapatiënten en de reguliere zorg. Daarom heeft het kabinet besloten om de huidige lockdown voort te zetten. Wel gaan basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Daarnaast mogen consumenten vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel.
Praat mee over het takenpakket van gemeente Boxtel
De gemeenteraad van Boxtel gaat in 2021 praten over de gemeentelijke taken. De raad gaat dus gesprek over wat voor een gemeente zij wil zijn en wat zij willen uitdragen. Ze gaat keuzes maken over wat we blijven doen en waar we mee stoppen. Uiteindelijk zorgt dit voor een takenpakket waar de gemeente Boxtel mee aan de slag gaat. Dit gesprek wordt ook vaak een kerntakendiscussie genoemd. Uiteindelijk zorgt deze discussie voor een betere financiële situatie. Voordat de gemeenteraad hierover in gesprek gaat, wil ze weten wat de Boxtelse inwoners vinden.

Vul de vragenlijst in

Meer informatie
Overeenstemming rondom plannen Oosterhof
Het Boxtelse college is akkoord gegaan met de verkoop van grond aan de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren (CVvE) van Winkelcentrum Oosterhof. Er is nu groen licht om het ontwikkeltraject van het winkelcentrum verder in te zetten. Naar verwachting kan in de tweede helft van dit jaar de verbouwing van start gaan. ‘We zijn verheugd dat, na een intensief proces, waarbij met name voormalig wethouder Eric van den Broek betrokken was, dit plan bij alle betrokken partijen goedkeuring vindt,’ vertelt demissionair wethouder Herman van Wanrooij.

Meer informatie
Inleveren bon verduurzamen koopwoning tot 31 maart
In december 2020 hebben woningeigenaren een brief ontvangen met een code ter waarde van 70 euro. Hiermee kunnen ze energiebesparende producten aanschaffen. De actie loopt tot 31 maart 2021 en op=op.

Meer informatie
Herinrichting Rechterstraat officieel van start
Maandag 25 januari is het officiële startsein gegeven voor de herinrichting van de Rechterstraat. De Taakgroep Smalle Rechterstraat - Henk van der Zee, Suzanne Schuurmans en Filipe van der Borne -  heeft de aftrap gegeven.

Meer informatie
Nieuwe coalitie in de steigers
BALANS, Combinatie95 en INbox zijn samen bezig met het vormgeven van een coalitieakkoord. Op de belangrijke speerpunten is overeenstemming bereikt. De inhoud en tekst van het coalitieakkoord zijn in het stadium van afronding. Tegelijkertijd wordt er met de wethouderkandidaten gesproken en komt de portefeuilleverdeling in beeld. De ambitie is om binnen enkele weken een totaalpakket te presenteren.

Meer informatie
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten