Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
24 februari 2021
Corona: informatie en maatregelen
De nieuwe coronamaatregelen vragen veel van iedereen, zowel fysiek als mentaal. Het kabinet wil besmettingen voorkomen, maar ook perspectief bieden. Onder voorwaarden gelden vanaf 3 maart een aantal voorzichtige verruimingen.
Praat mee over het takenpakket van gemeente Boxtel verlengd tot 3 maart!
De gemeenteraad van Boxtel gaat in 2021 praten over de gemeentelijke taken. De raad gaat dus in gesprek over wat voor een gemeente zij wil zijn en wat zij wil uitdragen. Ze gaat keuzes maken over wat we blijven doen en waar we mee stoppen. Uiteindelijk zorgt dit voor een takenpakket waar de gemeente Boxtel mee aan de slag gaat. Dit gesprek wordt ook vaak een kerntakendiscussie genoemd. Uiteindelijk zorgt deze discussie voor een betere financiële situatie. Voordat de gemeenteraad hierover in gesprek gaat, wil ze weten wat de Boxtelse inwoners vinden. Het participatie traject is verlengd. Dit betekent dat je tot 3 maart 2021 de kans hebt om de vragenlijst in te vullen.

Vul de vragenlijst in

Meer informatie
Rolstoel Vriendelijk Liempde
Het project Rolstoel Vriendelijk Liempde is vorige week woensdag symbolisch geopend. In totaal is er zeven kilometer rolstoelvriendelijk voetpad gecreëerd. De route wordt gemarkeerd met de blauwe tegel. Bij het moment waren er vier generaties wethouders aanwezig: Mario Knoops, Wim van Erp, Herman van Wanrooij en Desiree van Laarhoven.
Stemmen per brief voor 70+
70+‘ers kunnen bij de Tweede Kamerverkiezingen per brief een stem uitbrengen. Deze zogenaamde briefstem kan worden afgegeven bij het speciale afgiftepunt op het gemeentehuis of per post worden verstuurd. Deze brieven zijn afgelopen week verzonden en liggen uiterlijk 3 maart op de mat. Binnen enkele weken wordt een tweede envelop verstuurd. Daarin zitten de documenten waarmee de stem per brief kan worden uitgebracht.
 
Meer informatie 
2 maart in-gespreksavond
Op dinsdagavond 2 maart a.s. wordt er een in-gespreksavond georganiseerd voor de gemeenteraad van de gemeente Boxtel en belangstellenden.

Meer informatie
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten