Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
26 januari 2021
Corona: informatie en maatregelen
Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok
Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. De avondklok geldt tot 10 februari 04.30 uur.
 
De avondklok zorgt ervoor dat mensen minder vaak bij elkaar op bezoek gaan of elkaar ontmoeten, wat helpt om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dat is belangrijk, want het kabinet maakt zich grote zorgen om de verspreiding van varianten van het coronavirus, die nog besmettelijker zijn dan het virus dat we al kennen. We moeten het moment dat deze nieuwe varianten van het virus de overhand krijgen zo veel mogelijk uitstellen.
Praat mee over het takenpakket van gemeente Boxtel
De gemeenteraad van Boxtel gaat in 2021 praten over de gemeentelijke taken. De raad gaat dus gesprek over wat voor een gemeente zij wil zijn en wat zij willen uitdragen. Ze gaat keuzes maken over wat we blijven doen en waar we mee stoppen. Uiteindelijk zorgt dit voor een takenpakket waar de gemeente Boxtel mee aan de slag gaat. Dit gesprek wordt ook vaak een kerntakendiscussie genoemd. Uiteindelijk zorgt deze discussie voor een betere financiële situatie. Voordat de gemeenteraad hierover in gesprek gaat, wil ze weten wat de Boxtelse inwoners vinden.

Vul de vragenlijst in

Meer informatie
Glas halfvol, ruimte voor meer
De gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel moeten een besluit nemen over de toekomst van hun ambtelijke fusieorganisatie MijnGemeenteDichtbij (MGD) en de daarbij behorende doelstellingen ijken, meetbaar maken en erop sturen. Ook moet ingezet worden op doorontwikkeling van de organisatie met een passend functiehuis en strategische personeelsplanning. Dit zijn de belangrijkste aanbevelingen van organisatieadviesbureau Berenschot, dat een evaluatie maakte van de eerste vier jaar van MijnGemeenteDichtbij.

Meer informatie
Uitschrijvingen uit de basisregistratie personen (BRP)
Na onderzoek is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij ingeschreven staan. Dat wil zeggen dat zij voor de gemeente, administratief gezien, verblijven op een onbekend adres en formeel niet meer in Nederland wonen. Burgemeester en wethouders van Boxtel hebben het voornemen betrokkenen uit te schrijven. Dit doen ze op basis van artikel 2.21 en 2.22 van de wet Basisregistratie Personen, de BRP. Als wij binnen vier weken na de datum van verzending van het voornemen geen reactie hebben ontvangen, schrijven wij onderstaande personen uit. Na uitschrijving kunnen zij geen beroep meer doen op de sociale voorzieningen in Nederland. Ook kunnen ze dan geen officiële documenten aanvragen.

Meer informatie
Raadsvergadering dinsdag 2 februari
Op dinsdag 2 februari 2021 om 19.30 uur is er weer een raadsvergadering. In verband met de coronamaatregelen is deze digitaal. Je kan de vergadering digitaal/live volgen. Op de dag van de vergadering vind je op de website een link naar de vergadering. Via de live uitzending zie en hoor je wat er besproken wordt.

Meer informatie
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten