Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
1 september 2021
Fysiek onderwijs open, andere coronamaatregelen verlengd tot en met 19 september
Deze week is de 22 miljoenste prik gezet. De vaccinatiegraad in Nederland is inmiddels hoog en neemt nog elke dag toe. Toch is een verdere stijging nodig. Er is nog steeds een groep van naar schatting 1,8 miljoen mensen die nog geen immuniteit heeft opgebouwd: niet door vaccinatie en niet door infectie.
 
Daarom heeft het kabinet besloten om behoedzaam en stap voor stap de 1,5 meter afstand los te laten. Vanaf 30 augustus geldt de 1,5 meter afstand niet meer in het mbo, hbo en op universiteiten. Alle andere bestaande maatregelen worden verlengd tot en met 19 september. Op 17 september besluit het kabinet of het verantwoord is om de volgende stap te zetten.

Meer informatie
GGD Hart voor Brabant 16 augustus gestart met vaccineren zonder afspraak
Inwoners die nog niet gevaccineerd zijn tegen het Coronavirus, kunnen sinds maandag 16 augustus zonder afspraak terecht bij een van de GGD vaccinatielocaties in de regio. De afspraak voor de tweede prik wordt direct op de vaccinatielocatie ingepland.

Meer informatie
Rijbewijskeuringen CBR in Boxtel

Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig wanneer je 75 jaar of ouder bent of wanneer je een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer je om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Automobilisten kunnen zich via Regelzorg in De Walnoot op woensdag 15 september, woensdag 20 oktober en woensdag 17 november medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. 

Meer informatie
Brabant gaat voor nul verkeersslachtoffers
Maandag 6 september starten de scholen weer in onze regio. Een goed moment om bij iedereen extra aandacht te vragen voor verkeersveiligheid. Het aantal verkeersdeelnemers - met name in de spitsuren - neemt vanaf die maandag ineens weer toe en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Meer informatie
Veldwerk Koopstromenonderzoek 2021 in september van start
De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Gemeenten en provincies zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, start begin september in de Randstad en Noord-Brabant een grootschalig consumentenonderzoek. Dat onderzoek brengt in beeld waar de inwoners kopen en hoe tevreden ze zijn over de winkelgebieden.

Ook de gemeente Boxtel neemt deel aan het onderzoek. I&O Research en bureaus BRO en BSP voeren het onderzoek uit in opdracht van de Provincies Noord-Brabant, Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland.

Meer informatie 
Uitschrijvingen uit de basisregistratie personen (BRP)
Na onderzoek is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij ingeschreven staan. Dat wil zeggen dat zij voor de gemeente, administratief gezien, verblijven op een onbekend adres en formeel niet meer in Nederland wonen. Burgemeester en wethouders van Boxtel hebben het voornemen betrokkenen uit te schrijven. Dit doen ze op basis van artikel 2.21 en 2.22 van de wet Basisregistratie Personen, de BRP. Als wij binnen vier weken na de datum van verzending van het voornemen geen reactie hebben ontvangen, schrijven wij onderstaande personen uit. Na uitschrijving kunnen zij geen beroep meer doen op de sociale voorzieningen in Nederland. Ook kunnen ze dan geen officiële documenten aanvragen.

Meer informatie
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
 .