Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
26 augustus 2020
Aanscherping maatregelen corona
Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. Sinds de laatste persconferentie van 6 augustus is het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen verder toegenomen. “Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd weer terug bij af”, zei minister-president Rutte. Daarom heeft het kabinet verscherping van de regels aangekondigd.

Lees verder
Aangekondigde wijzigingen
  • Ontvang maximaal 6 personen in huis of in de tuin, exclusief kinderen tot en met 12 jaar en het eigen huishouden.
  • Blijf zo veel mogelijk thuis werken.
  • Thuisquarantaine wordt teruggebracht van 14 naar 10 dagen.

Lees verder
10 dagen thuisquarantaine
Ben je op vakantie geweest naar een gebied waar het reisadvies op code oranje staat vanwege corona of ben je in contact geweest met iemand die positief is getest, ga dan thuis in quarantaine. Het OMT heeft geadviseerd dat de periode kan worden teruggebracht van veertien naar tien dagen.
Alle mogelijke opties voor een zorgaanvraag op één website
Inwoners met een zorgvraag weten vaak niet waar zij moeten zijn. De website www.welzijnboxtel.nl geeft de oplossing. Op dit moment telt de website al 450 partijen die hulp bieden aan de Boxtelse inwoners. De website is voor inwoners en professionals. Het platform biedt informatie over organisaties en activiteiten rondom: wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd. Het wordt ook wel de sociale kaart van Boxtel genoemd.

Meer informatie
Raadsvergadering dinsdag 1 september
De raadsvergadering van dinsdagavond 1 september begint om 19.30 uur. Deze vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, ingang Dr. Van Helvoortstraat. Bij de gemeenteraadsvergadering mag je helaas niet fysiek aanwezig zijn. Dit is een maatregel tegen de verspreiding van het Coronavirus. Je kunt de vergadering wel digitaal/live volgen. Via de live uitzending zie en hoor je wat er in de raadszaal besproken wordt.

Bekijk de agenda
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten