Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
18 januari 2022
Overzicht coronamaatregelen: Versoepelingen mogelijk onder voorwaarden

Voor sport, kunst- en cultuurbeoefening, contactberoepen, detailhandel en onderwijs, is per 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Daarbij gelden wel een aantal extra voorwaarden zoals aanscherping van de mondkapjesplicht. Door het hoge aantal besmettingen blijven onder meer horeca, musea en bioscopen gesloten. Op dinsdag 25 januari wordt besloten of er weer meer kan.


Meer informatie 
Stooktips om goed en veilig hout te stoken
Een haardvuur is gezellig en warm, maar de rook kan helaas ook voor hinder zorgen. Door op de juiste manier te stoken en rekening te houden met de weersomstandigheden, kun je overlast voorkomen. 

Download de Stookwijzer
De Stookwijzer is in het kader van het Schone lucht Akkoord ontwikkeld om te controleren of de weersomstandigheden geschikt zijn om hout te stoken. De app houdt rekening met de windkracht en de kwaliteit van de lucht. Je kunt op adresniveau kijken of de weersomstandigheden geschikt zijn om te stoken. Heb je hinder door houtstook? Dit kun je ook melden via de Stookwijzer. Je gegevens worden doorgegeven aan de gemeente en verder niet gedeeld.
Ga naar de website van de stookwijzer of download de app via je app store.

Zijn de weersomstandigheden geschikt om je houtkachel aan te maken? Lees hier dan stooktips om op de juiste manier hout te stoken. 
Inzamelpunt voor luiers en incontinentiemateriaal bij Gemeenschapshuis de Rots
Gemeenschapshuis de Rots heeft sinds begin dit jaar inzamelcontainers voor luiers en incontinentiemateriaal op haar terrein. Dit is voor een proefperiode van drie maanden. Wethouder van Nistelrooij: “We zijn erg blij met de oplossing die Gemeenschapshuis de Rots biedt door haar terrein beschikbaar te stellen voor de containers. Er is vraag van inwoners naar meer inzamelpunten, en het is dan ook mooi dat er een nieuw inzamelpunt is.”

Lees verder
In-gespreksavond dinsdag 25 januari

Doel van deze avond

De raad bereidt zich o.a. voor op onderwerpen die op 8 februari a.s. voorliggen in de oordeel- en besluitvormende raadsvergadering. Die onderwerpen zijn:
  • Onderzoek Rekenkamercommissie Boxtel naar de doorwerking van en rode draden in rekenkamerrapporten in Boxtel
  • Verordening tot 1e wijziging van de Verordening Sociaal Domein 2021 Boxtel.
  • Programma van eisen accountancy 2022 en Controleverordening 2022
  • Bestemmingsplan ‘Luissel 16’ Boxtel
  • Kadernota GGD Hart voor Brabant 2023
  • Kadernota Veiligheidsregio Brabant-Noord 2023 en deelname in stichtingen Risicobeheer en Waarborgfonds
 
Werkwijze
Men wordt nader geïnformeerd over de voorstellen en krijgt de mogelijkheid om (technische en politieke) vragen te stellen. Daarnaast kunnen raadsleden met elkaar en met andere betrokken partijen (inwoners, ambtenaren, ondernemers, belangenverenigingen enz.) in gesprek gaan.

Lees verder
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
 .