Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
31 maart 2021
Corona: informatie en maatregelen
De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van 23 maart alle huidige maatregelen verlengd tot en met 20 april. Eén maatregel is iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur. Daarnaast kijkt het kabinet naar het gebruik van zelftesten in het onderwijs. Voor het hoger onderwijs is het streven dat studenten straks weer 1 dag per week les op locatie kunnen volgen. Dit kan op zijn vroegst 26 april.
 
Op 13 april is een volgende persconferentie waarin wordt gezegd wat er na 20 april mogelijk is. Als de cijfers eerder een positief beeld laten zien, dan kan een maatregel ook eerder worden aangepast. Als de cijfers tegenvallen, kan een maatregel eerder worden aangescherpt.
 
Avondklok
Het blijft steeds langer licht. Daarom gaat vanaf woensdag 31 maart de avondklok een uur later in. Dit betekent dat vanaf dat moment iedereen tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Winkels die vooral levensmiddelen verkopen, mogen dan open zijn tot 21.45 uur. Dit geldt voor bijvoorbeeld supermarkten en afhaallocaties van eet- en drinkgelegenheden.
 
Het reisadvies wordt verlengd tot en met 15 mei
Dit betekent: blijf in Nederland. Reis niet naar het buitenland tot en met 15 mei, tenzij dit strikt noodzakelijk is. Dit geldt dus ook voor de meivakantie.
In april start het kabinet samen met de reis- en vervoerssector met proefreizen naar het buitenland. Die geven inzicht hoe we straks weer veilig en verantwoord op vakantie kunnen naar andere landen.
Tijdelijke sluiting begraafplaats Munsel voor onderhoud
De gemeente Boxtel beheert sinds 1977 de gemeentelijke begraafplaats Munsel. De begraafplaats aan de Kastanjelaan staat bekend om haar harmonie, uitstraling van rust en respectvolle herdenking. Voor behoud hiervan voert de gemeente jaarlijks onderhoud uit. Dit jaar beginnen de onderhoudswerkzaamheden op dinsdag 6 april 2021. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot 24 april. 
 
Meer informatie 
In-gesprekavond
Op dinsdagavond  6 april a.s. wordt er een in-gespreksavond georganiseerd voor de gemeenteraad van de gemeente Boxtel en belangstellenden. De raad bereidt zich voor op de onderwerpen die op 20 april a.s. voorliggen in de oordeel- en besluitvormende raadsvergadering. Die onderwerpen zijn:
  • Aansluiten bij inkoopbureau BIZOB door MijnGemeenteDichtbij
  • Regionale Nota Bodembeheer 2019-2024 en de bodemkwaliteitskaarten
  • Afvalstoffenverordening Boxtel 2021

Meer informatie
Inschrijving pacht landbouwgrond
De gemeente Boxtel leent verschillende kavels landbouwgrond uit voor gebruik. Een aantal overeenkomsten zijn per 31 december 2020 afgelopen. Daarom verhuren we deze landbouwkavels.
 
Voorwaarden
Om recht te hebben op een perceel moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:
  • Je hebt een landbouwbedrijf. Deze staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • Jouw landbouwbedrijf is gevestigd in de gemeente Boxtel
  • Je moet de grond zelf gebruiken

Meer informatie 
Uitschrijvingen uit de basisregistratie personen (BRP)
Na onderzoek is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij ingeschreven staan. Dat wil zeggen dat zij voor de gemeente, administratief gezien, verblijven op een onbekend adres en formeel niet meer in Nederland wonen. Burgemeester en wethouders van Boxtel hebben het voornemen betrokkenen uit te schrijven. Dit doen ze op basis van artikel 2.21 en 2.22 van de wet Basisregistratie Personen, de BRP. Als wij binnen vier weken na de datum van verzending van het voornemen geen reactie hebben ontvangen, schrijven wij onderstaande personen uit. Na uitschrijving kunnen zij geen beroep meer doen op de sociale voorzieningen in Nederland. Ook kunnen ze dan geen officiële documenten aanvragen.

Meer informatie
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten