Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
24 november 2020
De weg naar vaccinatie tegen het coronavirus
Een goed werkend, veilig coronavaccin kan een einde maken aan de pandemie. Terug naar de situatie waarin je gewoon met vrienden je verjaardag kan vieren, oma kunt knuffelen en niet meer elke dag thuis werkt. De logistieke operatie is al in volle gang. Bekijk hier alle stappen van ontwikkeling tot vaccinatie.
Brief burgemeester Ronald van Meygaarden
Beste inwoners van de gemeente Boxtel en het dorp Esch,
 
Vorige week mochten alle stemgerechtigde inwoners van de gemeente Boxtel en het dorp Esch stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Vanaf 1 januari 2021 wordt Esch onderdeel van de gemeente Boxtel.
 
Graag wil ik alle stembureauleden en stemmers bedanken. Niet alleen is stemmen belangrijk voor onze democratie, maar ook wil ik u bedanken voor uw medewerking. De verkiezingen zijn ondanks alle coronamaatregelen erg goed verlopen. Dit is dankzij u.
 
Nu gaat de politiek aan de slag. De grootste partij, BALANS, is aan zet om te onderzoeken of er partijen zijn waarmee zij een coalitie kunnen vormen. Ik wens alle partijen veel wijsheid toe bij dit proces.
 
Tot slot wil ik opnieuw uw aandacht vragen voor de coronamaatregelen. Het is belangrijk om u hier aan te blijven houden. Hoe vervelend dit ook is. Naar verwachting is het samen vieren van de feestdagen slechts beperkt mogelijk. Dat is voor ons allemaal heel spijtig. Maar het is noodzaak om het virus een halt toe te roepen en elkaar te blijven beschermen.


Met vriendelijke groet,
Ronald van Meygaarden
Burgemeester van Boxtel
18 november vonden de herindelingsverkiezingen plaats
Het dorp Esch maakt vanaf 1 januari 2021 deel uit van de gemeente Boxtel. Bij zo’n gemeentelijke herindeling horen nieuwe verkiezingen. Op 18 november 2020 waren in Boxtel dan ook vervroegde verkiezingen voor de gemeenteraad. De leden van de gemeenteraad nemen alle beslissingen die voor de gemeente van belang zijn. Bijvoorbeeld over woningbouw, het aanleggen van straten en fietspaden, jeugdhulp en  hoe hoog de gemeentelijke belastingen zijn. De herindelingsverkiezingen zijn anderhalf jaar eerder dan de gemeenteraadsverkiezingen in andere gemeenten. Daarom zit de gemeenteraad die we op 18 november kiezen ook anderhalf jaar langer dan de gebruikelijke vier jaar, namelijk tot 2026.
Definitieve uitslag Gemeenteraadsverkiezing Boxtel
Boxtel heeft gekozen: de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezing 2020 is bekend. BALANS werd in Boxtel de grootste partij. In Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch gingen 12430 inwoners naar de stembus.

Meer informatie

Bekijk de uitslagen per stembureau
Energieregio Noordoost Brabant vraagt inwoners mening over duurzame energie
In heel Nederland werken 30 regio’ samen met het doel om in het jaar 2030 de uitstoot van CO2 met de helft te verminderen ten opzichte van 1990. Zo’n regio heet Regionale Energie Strategie (RES). Dat is zo geregeld in het Klimaatakkoord. De gemeente Boxtel maakt deel uit van de RES Noordoost Brabant. Binnen deze regio is afgesproken dat alle gemeenten een bijdrage leveren aan het doel om de CO2 uitstoot te verminderen. Dat noemen we de lokale opgave. Voor die lokale opgave heeft de gemeente Boxtel de visie zon- en windenergie opgesteld.

Meer informatie
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten