Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
13 januari 2021
Corona: informatie en maatregelen
Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.
 
Kerstboominzameling voor kinderen
In 2021 zamelen we weer kerstbomen in om te composteren. Op woensdagmiddag 13 januari tussen 13.30 en 15.30 uur wachten medewerkers van de gemeente op 15 plaatsen in Boxtel, Lennisheuvel, Liempde en Esch op de kerstbomen die uit de directe woonomgeving worden gebracht. Je krijgt per kerstboom 50 eurocent. Wil je meer dan 50 kerstbomen brengen? Meld je dan aan door op tijd te bellen naar het Servicepunt Openbare Ruimte via (0411) 65 59 44. Wij komen de kerstbomen dan bij je thuis ophalen. Een leuke groene klus om het nieuwe jaar mee te starten!

Meer informatie
BALANS en Combinatie95 verkennen verbreding coalitie
BALANS en Combinatie95 werken hard aan de contouren voor de koers van een nieuwe coalitie voor Boxtel. Ook is gekeken naar partijen die programmatisch en qua profilering het beste daarbij aansluiten.

Meer informatie
Uitloop werk vervangen brug Groenendaal in Esch
Er wordt al een tijd lang hard gewerkt aan de nieuwe brug Groenendaal. Eigenlijk zou de brug eind 2020 klaar zijn. Helaas zijn er op het project enkele tegenslagen geweest en is de aannemer ook niet ontkomen aan de gevolgen van het coronavirus. Er is in verschillende fasen van het project vertraging ontstaan. Het werk aan de brug zal daarom doorlopen tot 5 maart. Uiteraard streeft de aannemer ernaar om de weg eerder open te kunnen stellen.

Meer informatie
In-gespreksavond
Op dinsdagavond 19 januari aanstaande wordt er een in-gespreksavond georganiseerd voor de gemeenteraad van de gemeente Boxtel en belangstellenden. Deze avond vindt digitaal plaats. Dit in verband met de gestelde maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus. Alle raads- en steunfractieleden ontvangen voor de diverse onderdelen van deze avond een link om via Microsoft Teams deel te kunnen nemen aan de vergaderingen. Voor inwoners en belangstellenden wordt dit op een andere manier geregeld. Meer informatie hierover vind je op de website.

Meer informatie
Onderzoek digitale dienstverlening
Wij zijn voortdurend bezig om onze digitale dienstverlening aan inwoners uit te breiden en te verbeteren. De Rekenkamercommissie Boxtel doet onderzoek naar onder andere wat de ervaringen zijn met onze digitale dienstverlening. Om hier achter te komen, is er een vragenlijst opgesteld vanuit de Rekenkamercommissie.

Onder digitale dienstverlening wordt in dit onderzoek burgergerichte dienstverlening via digitaal contact bedoeld: de gemeentelijke website, online formulieren, mails en apps van de gemeente. Klik hier voor de link naar de vragenlijst. 

Het invullen van de vragenlijst duurt circa 10 minuten en kan tot 30 januari ingevuld worden. De antwoorden worden anoniem verwerkt.

Meer informatie over de Rekenkamercommissie
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten