Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
28 december 2021
Strenge lockdown om besmettingen van de omikron versie tegen te gaan

Het is de afgelopen week duidelijk geworden dat omikron zich ook in Nederland zeer snel verspreidt. Het OMT verwacht dat deze variant eind december al dominant zal zijn in Nederland. Dit is eerder dan verwacht. De snelle opmars leidt nog dit jaar tot een stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen en op de IC’s. Hiermee wordt een overbelasting van de zorg in januari steeds reëler. We willen allemaal in het ziekenhuis en bij de huisarts terecht kunnen als dat nodig is. De verspreiding van de omikronvariant moet op korte termijn worden vertraagd om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat.


Meer informatie 
Kerstboominzameling voor kinderen op woensdag 12 januari 2022

In 2022 zamelen we weer kerstbomen in om te composteren. Op woensdagmiddag 12 januari tussen 13.30 en 16.00 uur wachten medewerkers van de gemeente op 15 plaatsen in Boxtel, Lennisheuvel, Liempde en Esch op de kerstbomen die uit de directe woonomgeving worden gebracht. De kerstboominzameling is er voor particulieren, maar vooral voor kinderen. Het is niet de bedoeling dat via deze inzameling ‘bedrijfsmatige’ kerstbomen worden ingeleverd. Een leuke groene klus om het nieuwe jaar mee te starten!

Meer informatie
Vuurwerkverbod

Ook dit jaar is het afsteken van vuurwerk verboden. Heb je toch last van vuurwerk in je buurt, dan kun je het volgende doen: 
• Bij levensbedreigende situaties: bel 112 
• Bij overlast zonder spoed: maak een melding via dit contactformulier.
 
 
Vuurwerkschade melden?
Zie je vuurwerkschade in de openbare ruimte? Meld het ons via de fixi-app. Dan kunnen we sneller aan de slag om het te herstellen.
Maatregelen PHS overweg Runsdijk
De voormalige gemeente Haaren heeft, net als Boxtel, in het kader van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) een bestuursovereenkomst Maatregelen PHS Runsdijk Esch. Deze bestuursovereenkomst is, evenals die voor Boxtel, ook in 2015 getekend. Vervolgens is in 2016 - 2017 een variantenstudie uitgevoerd, waarbij belanghebbenden en belangenvertegenwoordigers nauw zijn betrokken. Dit heeft geresulteerd in het vaststellen van een voorkeusvariant.

Lees verder
Gebiedsdag GreenTechPark
Op dinsdag 18 januari 2022 organiseert GreenTech Park Brabant haar eerste gebiedsdag. “We gaan die dag graag met de directe omgeving in gesprek over de gebiedsontwikkeling Greentech Park Brabant”, zegt wethouder Mariëlle van Alphen. Het doel van deze dag is om de directe omgeving goed te informeren over de huidige stand van zaken en wat de verdere projectaanpak is.

Lees verder 
Besluiten van de gemeenteraad
De gemeenteraad van Boxtel heeft in de raadsvergadering van 21 december 2021 verschillende besluiten genomen. De besluiten die de gemeenteraad neemt gaan over de voorstellen die het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad doet. Maar de raad kan ook zelf iets voorleggen aan de gemeenteraad. De gemeenteraad brengt je graag op de hoogte van de besluiten die zij genomen heeft. 

Lees verder
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
 .