Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
22 februari 2022
Alles kan weer open in 3 stappen
Het aantal coronabesmettingen is hoog, veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine. Ondanks de hoge besmettingscijfers, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Dus Nederland gaat weer open. Alleen niet in 1 keer. Maar in 3 stappen.

Lees verder op de website van de rijksoverheid

 
Werkzaamheden Haarenseweg Esch
Vanaf 23 februari gaan we aan de slag met groot onderhoud aan de Haarenseweg in Esch. Bij de wegversmalling aan de zijde waar twee bomen staan, wordt één boom verwijderd. De boom staat te dicht op het wegdek en de wortels van de boom beschadigen het wegdek. Dit is gevaarlijk voor weggebruikers. Daarna worden er fietspaden aan de zijde van de brug aangelegd. 

Vanaf 9 maart starten de asfaltwerkzaamheden. De drempel aan de zijde van Haaren verdwijnt. Voor het doorgaand verkeer is er een omleiding ingesteld via de Kapelweg. Fietsers volgen een omleiding via de Groenendaal. Naar verwachting is het werk op 11 maart klaar en staat de belijning erop. 
Omdat de werkzaamheden afhankelijk zijn van het weer kan het zijn dat de genoemde data afwijken. Hou onze website in de gaten voor eventuele updates. 
Leveringsprobleem van energiebesparende producten is opgelost

Vele huurders hebben energiebesparende producten besteld, maar moeten helaas lang op hun producten wachten door een leveringsprobleem. Hiervoor bieden wij onze oprechte excuses aan. Gelukkig kunnen we mededelen dat het leveringsprobleem is opgelost en bijna alle energiebesparende producten nu thuis geleverd worden of inmiddels al bezorgd zijn. Radiatorfolie blijft naar verwachting een lastige in de leveringen omdat de vraag vanuit de markt enorm is. Houd hiervoor deze pagina goed in de gaten
Persbericht: Positieve evaluatie samenwerking SOWiB en gemeente
“Van samen werken naar samenwerken”

De werkgroep Samen Ouder Worden in Boxtel ( SOWiB) en de gemeente Boxtel blijven samen optrekken om de leefomgeving voor Boxtelse ouderen te verbeteren. Tijdens het tussentijdse evaluatiemoment van 10 januari 2022 hebben de werkgroep en wethouder Wim van der Zanden afgesproken de samenwerking constructief voort te zetten. “ Van samen werken naar samenwerken; het begin is gemaakt”, zegt Leo de Kort namens SOWiB.

Lees verder
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
 .