Twitter LinkedIn
 

CORONA = MINDER INKOMEN = MINDER ALIMENTATIE & MINDER TE VERREKENEN?
Onderneem actie als u of uw cliënt:
  • tijdens de echtscheiding moet vaststellen dat de op basis van de resultaten over 2019 gedane financiële voorstellen nu niet meer haalbaar zijn;
  • een alimentatieverplichting (al dan niet tijdelijk) niet meer kan nakomen door gedaalde bedrijfsresultaten;
  • het convenant niet meer kan nakomen door de financieel nadelige gevolgen van het Coronavirus voor het bedrijf;
  • kampt met discussie over de uitvoering van de zorgregeling en wil voorkomen dat de kinderen de dupe worden;
  • geconfronteerd wordt met een (ex-)partner, die één van de voorgaande punten aankaart.
Zie voor verdere uitleg de onderstaande blogs.
Hebt u of één van uw cliënten een vraag:
bel ons vrijblijvend voor een quick scan
De Coronacrisis wijzigt de alimentatie  

De impact van de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus is groot voor het Nederlands bedrijfsleven. De overheid helpt weliswaar ondernemers die zijn getroffen, maar de resultaten in 2020 zullen naar verwachting desalniettemin (aanzienlijk) lager zijn dan in 2019. Er wordt een krimp van de Nederlandse economie verwacht. Ook is het mogelijk dat u uw baan verliest door de crisis of (een deel van) uw opdrachten als ZZP’er. Hoe zit het met uw alimentatieverplichting als u minder inkomsten heeft? Mag u uit eigen beweging minder alimentatie gaan betalen? Of moet u meteen een procedure laten starten bij de rechtbank? 
Lees verder
Door de Coronacrisis wijzigen verrekenverplichtingen?

Sinds de aankondiging van de overheid dat de scholen sluiten en de grenzen gedeeltelijk worden gesloten, komt het openbaar leven langzaam tot stilstand. Bedrijven en (zelfstandig) ondernemers voelen de klap direct. Sommigen van hen hebben zelfs al besloten om voorlopig de deuren te sluiten. Deze week stellen cliënten dan ook regelmatig de vraag: ben ik gehouden aan of moet ik de zojuist met mijn ex gesloten (alimentatie)overeenkomst wel tekenen?
Lees verder
Het Coronavirus en de zorgregeling: ouders/ex-partners neem je verantwoordelijkheid!

Het Coronavirus houdt de gemoederen bezig. Er komen steeds meer (overheids)maatregelen. Naast het sluiten van de scholen en de kinderdagverblijven werd op zondag 15 maart 2020 bekend dat ook de gerechtsgebouwen worden gesloten, behalve ten behoeve van de mondelinge behandeling van urgente zaken. Dit zijn bijvoorbeeld voorgeleidingen of hechtenis van verdachten, faillissementen en zittingen rond verplichte zorg en/of zorgmachtigingen (van personen die gedwongen moeten worden opgenomen in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg).
Lees verder
Wij staan voor u klaar (telefoon, Skype, Zoom, Teams)
Tim Backx
073 800 09 04
t.backx@banning.nl
Rianne Verlijsdonk
073 800 09 52
r.verlijsdonk@banning.nl
Noord Brabants Museum Heroes Den Bosch