Lees deze e-mail in uw browser
Actueel - Verhalen vanuit de Protestantse Kerk
Van gemeenten voor gemeenten: kant-en-klare coronaproof kerstwandeling ideeën
Op zoek naar een coronaproof kerstidee? Misschien is een kerstwandeling een goed idee. De protestantse gemeente Crosspoint in Nieuw Vennep heeft een digitale variant van de kerstwandeling opgezet. Het thema is “Je wandelt nooit alleen”. De wandeling is vanaf 6 december overal te volgen via een smartphone of tablet.
> Lees meer
Gastvrijheid die verder gaat dan vanzelfsprekendheid en goede bedoelingen
Open en gastvrij’, welke gemeente wil dat niet zijn? Toch is gastvrijheid niet vanzelfsprekend. Paula de Jong, gemeentepredikant in de Nieuwendammerkerk in Amsterdam-Noord, wijdde er een masterscriptie aan. “Voor mij is gastvrijheid een sleutelwoord om met elkaar in gesprek te raken over wie je als gemeente wilt zijn." > Lees meer
Nieuwsoverzicht
Actueel - Protestantse Kerk in de media
Agenda
Digitale netwerkbijeenkomsten over 'omdenken'
De coronacrisis is een uitdaging voor veel kerken. Zal over een poosje alles weer normaal worden of is de toekomst anders? In de digitale netwerkbijeenkomsten van de dorpskerkenbeweging denken we samen na over hoe ook uw gemeente er misschien in de toekomst uit ziet. Meld u aan voor een van de online bijeenkomsten over het thema ‘Omdenken’.
Maandag 30 november | 20:00-21:30 uur
Donderdag 3 december | 14:00-15:30 uur
Maandag 7 december | 14:00-15:30 uur
Donderdag 10 december | 20:00-21:30 uur
Materiaal & dienstverlening
Collecteer online mee voor vluchtelingenkinderen in Griekenland
Van 29 november t/m 5 december is de landelijke huis-aan-huiscollecte van Kerk in Actie. Meer dan 5000 collectanten bellen volgende week deur voor deur aan om aandacht te vragen voor de schrijnende situatie van vluchtelingenkinderen in Griekenland. Ook u of uw gemeente kan meedoen met een digitale collectebus!  > Lees meer
Nieuw! Online adventskalender voor lokale gemeentewebsites
Naast de papieren adventskalender biedt Petrus dit jaar ook een online adventskalender aan. Gemeenten kunnen deze kalender middels een widget eenvoudig opnemen op hun eigen website. Meer weten? Eind deze week komt de instructie online op protestantsekerk.nl/adventonline.
Training
Webinar #NietAlleen: 'Je hoeft het niet alleen te doen!' 
Hoe kunt u als lokale kerk aansluiten bij de #Nietalleen campagne 'Je hoeft het niet alleen te doen'? Kunt u de campagne verbinden met wat u al van plan bent in december? In dit gratis webinar veel praktische tips en voorbeelden hoe diakenen en kerken ermee aan de slag zijn en kunnen gaan. Er is ook alle ruimte voor vragen. Doe ook mee!
Dinsdag 1 december: 13.30 - 14.30u | Woensdag 2 december: 19.30 - 20.30u
Nieuwe vacatures

Stafmedewerker Netwerk DAK Utrecht (24 uur) | Diaconaal consulent Protestantse Diaconie Utrecht (16 uur) | Predikant Lekkum/Miedum/Snakkerburen/Blitsaerd (14 uur) | Vrijwilliger communicatie GroeneKerken | Predikant De Lege Geaen (Sud West Fryslan) (32 uur)

Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Door ‘NietAlleen’, initiatief van o.a. de Protestantse Kerk, worden lokale hulpinitiatieven verbonden aan hulpvragers en aan elkaar. Op 29 november start de campagne: ‘Je hoeft het niet alleen te doen!’ Mensen worden uitgedaagd om in hun eigen omgeving hulp aan te bieden en mensen te laten weten dat ze niet alleen staan. Via de Nietalleen website kan hiervoor kosteloos een kaars met #Nietalleen wikkel en kaartje besteld worden. Doet uw gemeente mee?

Leestip: Shadi: 'Ik wilde niet alleen zijn, maar hoe vond ik vrienden?' 
Volg ons online
Meer dan 25.000 mensen ontvangen deze nieuwsbrief al. Ook de vrijwilligers en ambtsdragers in uw gemeente? Stuur hem door! Meer dan 25.000 mensen ontvangen deze nieuwsbrief al. Ook de vrijwilligers en ambtsdragers in uw gemeente? Stuur hem door!
Copyright © 2020 Protestantse Kerk, All rights reserved.

Protestantse Kerk in Nederland:
Protestantse Kerk
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, Ut 3533 AE
Netherlands

Add us to your address book


Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.