Gawalo
Online versie
Coronavirus: adviezen en gevolgen voor de installatiebranche
De opmars van het coronavirus treft ook de installatiebranche. Techniek Nederland heeft daarom een informatiepagina gemaakt met antwoorden op veelgestelde vragen daarover.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Bespaar energie met Quooker
Wie denkt dat Quooker een energieverslinder is heeft het mis. Dankzij de gepatenteerde hoogvacuüm-isolatie kost het maar 5 ct per etmaal om kokend water ter beschikking te hebben. Het Quooker Combi reservoir is de meest energiezuinige warm- en kokendwatervoorziening in de keuken
De feiten over ventilatie, fijnstof en schone lucht in huis 
Om energie te besparen, isoleren we woningen steeds beter. Die worden daardoor steeds luchtdichter, terwijl ventilatie daar vaak onvoldoende op aangepast wordt. Piet Jacobs, senior scientist bij TNO, over de feiten van gezonde lucht in huis: gevolgen, grenswaarden en maatregelen.
Lees verder >
Van biomassa naar biogas en groen gas: hoe werkt dat precies?
Het is een enorme opgave om het totale aardgasverbruik in Nederland, ongeveer 40 miljard m3 per jaar, te verminderen. Biogas, eventueel opgewaardeerd naar groen gas, zou het aardgas gedeeltelijk kunnen vervangen. Hoe werkt dat?
Lees verder >
(advertorial)
alt
Nieuwe ShowerDrain douchegoot
ACO, een gerenommeerd producent van douchegoten, heeft de ShowerDrain uit het C-programma geoptimaliseerd. Verbeteringen op het gebied van hygiëne, design en techniek zorgen voor een nog betere afwatering. Met de ShowerDrain douchegoot geef je dé finishing touch aan je badkamer.
Herziening norm gasdistributieleidingen ter commentaar
NEN heeft deel 10 herzien van de normenserie NEN 7244 ‘Gasvoorzieningsystemen - Leidingen voor maximale bedrijfsdruk tot en met 16 bar’. Het normontwerp is gepubliceerd voor commentaar.
Lees verder >
Ontwikkeling cv-ketel staat nog niet stil
De moderne cv-ketel is uitontwikkeld, wordt vaak geroepen. Toch investeren cv-ketelfabrikanten wel degelijk nog in innovaties. Waarin zijn de nieuwste cv-ketels beter geworden dan hun voorgangers?
Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Intelligent energienetwerk voor energieneutrale woningen en gebouwen
Steeds meer woningen en gebouwen worden uitgerust met pv-panelen om elektriciteit op te wekken met behulp van de zon. Tot 1 januari 2023 kan deze stroom teruggeleverd worden aan het net en volledig gesaldeerd worden. Daarna wordt het salderen afgebouwd en vanaf 2031 betaalt de energieleverancier all>>
Lees verder >

(advertorial)
Kennisbank
Alles in 1
De online Kennisbank Installatie Journaal biedt u alle informatie over NEN 1010, Power Quality, Verdeelsystemen, Atex, NEN 3140, Duurzame Energie en Machineveiligheid op 1 plek! Als u het antwoord niet vindt, dan legt u de vraag gewoon gratis voor aan onze experts.
Probeer nu 1 maand gratis >
Blog
Ventileren: beter met doorstroomventilatie
Balansventilatie in een luchtdicht gebouw kan niet alleen energiezuiniger, stiller en goedkoper. Ook de luchtkwaliteit zelf gaat er nog flink op vooruit. Het is tijd voor doorstroomventilatie.
Lees verder >
Vakbase W-installatie
Eigenschappen van aardgas voor stoken en verbranden
Aardgas is in Nederland de meest toegepaste brandstof voor verwarming en warmtapwaterbereiding. Het Groningse aardgas bevat ongeveer 14,35% stikstof en is een laagcalorisch gas. Welke eigenschappen van aardgas zijn van belang voor de stooktechniek en verwarmingstechniek?
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright