Niet goed leesbaar? Klik hier.

 

 

Cosmetica NU

Jaargang 11, editie 2

 

Inhoudsopgave

Omzetgroei cosmetica door internetverkoop en budgetstores

De diversiteit van de verkoopkanalen van cosmetica is de afgelopen jaren sterk toegenomen. De consument heeft steeds meer mogelijkheden om cosmetica aan te schaffen. Het meer traditionele kanaal zoals supermarkt, drogisterij en parfumerie is nog erg belangrijk voor de verkoop van cosmetica. Maar de verkoop via het zogenaamde alternatieve kanaal zoals e-commerce (online), budgetstores, lifestylewinkels, modewinkels, Schiphol, apotheek, schoonheidsspecialist en kapper neemt ieder jaar verder in belang toe. Gebaseerd onder meer op de gegevens van Nielsen en GfK concludeert de NCV dat in 2016 de totale bestedingen door de consument bijna 2,8 miljard euro bedragen en dat de totaalmarkt van cosmetica een kleine positieve ontwikkeling van ongeveer 1 a 2% laat zien, vooral ingegeven door de groei in het alternatieve kanaal. Er is ook een groei in het aantal verpakkingen gerealiseerd. Meer informatie over de marktontwikkelingen 2016 in het NCV-Jaarverslag 2016.

Jaarvergadering en themabijeenkomst van de NCV 

Op donderdag 20 april 2017 vond in conferentiecentrum Kontakt der Kontinenten de jaarvergadering van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV), Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten (NVZ) en de Nederlandse Aerosol Vereniging (NAV) plaats. Na een besloten ledendeel van de afzonderlijke verenigingen begon de plenaire themabijeenkomst. De drie verenigingen kijken terug op een mooi, inhoudelijk en vermakelijk programma. Hier treft u een verslag van de bijeenkomst.

10 vragen over zon en..

100 x ZON: In 2017 geeft de NCV gedurende 10 maanden elke maand een speciale nieuwsbrief uit met telkens 10 veel gestelde vragen (en antwoorden) met betrekking tot de zon. Zo was de eerste maand het thema “Voorjaarszon” en is het thema van afgelopen maand “Bescherming”. U vindt alle zonvragen hier.

De Cosmeticabranche gebruikt (bijna) geen plastic microbeads meer  

Cosmetica wordt soms in verband gebracht met plastic microbeads, kleine plastic deeltjes die mogelijk bijdragen aan het plastic afval in zee, ook wel de plastic soep genoemd. De bijdrage van cosmetica aan de plastic soep is echter extreem klein en werd enkele jaren geleden, door een hoog aangeschreven rapport van de Europese Commissie, geschat op 0.3%. Ondanks dat de bijdrage van cosmetica aan de plastic soep zeer klein is heeft de Europese cosmetica-industrie besloten de plastic microbeads uit te faseren omdat zij graag ziet dat het probleem van de plastic soep wordt opgelost. Uit een Europese enquête blijkt het uitfaseren van plastic microbeads zeer effectief. In 2015 zien we namelijk al een reductie van ruim 80%. De verwachting is dan ook dat ruim voor 2020 alle plastic microbeads uit cosmetica verwijderd zijn. Op de NCV-website kunt u meer lezen over microplastics en cosmetica.

Dermatologie & Cosmetica (mondverzorging)

Op woensdag 12 april 2017 organiseerde de NCV het jaarlijkse Dermatologie & Cosmetica-seminar. Tijdens deze dag kwamen dermatologen en experts uit de cosmetica-industrie samen om hun kennis op het raakvlak van dermatologie en cosmetica te vergroten en te verdiepen. Het werd een zeer interessante en interactieve bijeenkomst. Rondom het thema mondverzorgingsproducten gaven vier sprekers zeer diverse presentaties. Zo begon Marjolein Keijzer van Delarange Cosmetics de middag met een interessante lezing genaamd 'Beautiful and healthy lips'. Zij legde uit dat de opbouw van de huid van lippen sterk verschilt met de opbouw van de huid op andere plaatsen van het lichaam. Lipproducten kunnen beschermen tegen veel verschillende externe invloeden zoals UV-straling en droge lucht. Ook gaven dermatoloog Thomas Rustemeyer van het VUMC en Christien Timmer van Colgate-Palmolive interessante presentaties over veel voorkomende afwijkingen in en rond de mond en het belang van een goede mondverzorging. De middag werd afgesloten door dermatoloog Ton de Groot met een presentatie over verschillende contactallergieën.

Duurzaam 2017

Op 31 mei 2017 organiseerde de NCV de bijeenkomst Duurzaam 2017 in hotel Bergse Bossen in Driebergen. Doel van deze bijeenkomst was om bedrijven handvatten te geven voor het implementeren van een duurzame bedrijfsvoering. Op het programma stonden onderwerpen zoals het Grondstoffenakkoord en consumentenperceptie van duurzaamheid, maar ook het maken van een duurzaamheidsbeoordeling voor verpakkingen en hoe de Europese wetgeving voorziet in de bescherming van het milieu. Sprekers kwamen van de Rijksoverheid tot aan Milieu Centraal tot aan Waste Free Oceans (een ngo) De deelnemers waren erg enthousiast over het programma, dat werd beschreven als zeer divers en interessant. Op naar Duurzaam 2018!

Crash Course Cosmetica: Informatiebijeenkomst speciaal voor beautyjournalisten

Op dinsdagochtend 5 december 2017, vlak voor pakjesavond, organiseert de NCV Academy de Crash Course Cosmetica. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst zullen verschillende experts inhoudelijk ingaan op belangrijke en actuele kwesties die spelen in de cosmeticabranche.

Wist u dat...?

  • Het jaarverslag van de NCV hier gratis te downloaden is
  • De NCV een nieuw logo heeft. In deze nieuwsbrief kunt u het logo al bewonderen. Binnenkort volgt de officiële lancering van het logo 
  • Op 7 november 2017 de Claimsbijeenkomst plaastvindt, exclusief voor NCV-leden, waar verschillende belangrijke onderwerpen rondom het thema wetgeving en cosmetica claims worden besproken
  • Uit onderzoek blijkt dat jongens hun eerste baardgroei graag stimuleren en goed verzorgen
  • De NCV haar eigen YouTube kanaal heeft
Wenst u onze nieuwsbrief niet meer te ontvangen of wilt u uw gegevens wijzigen?
 Wijzig uw gegevens of direct uitschrijven






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nederlandse Cosmetica Vereniging · Postbus 914 · Zeist, NH 3700AX · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp