Niet goed leesbaar? Klik hier.

 

 

Cosmetica NU

Jaargang 13, editie 2

 

Inhoudsopgave

NCV aan het woord over cosmetica op New Business Radio

Op 5 juli 2019 is NCV-directeur Ronald van Welie geïnterviewd door Fabienne de Vries voor het programma Let's Talk Business op New Business Radio. Aan de orde kwamen de onderwerpen: omzet en werkgelegenheid in de cosmetica-industrie, het belang van cosmetica, de activiteiten van de NCV, de jeugdstudie, de wet- en regelgeving, het belang van verstandig zonnen en Look Good Feel Better. Luister hier de uitzending terug.

Regelgeving claims gewijzigd

Per 1 juli 2019 is het Technical Document on Cosmetic Claims van kracht geworden. Het Technical Document is een referentie voor de nationale bevoegde autoriteiten. Het document biedt een verzameling van 'best practice voorbeelden' en dient als leidraad voor de praktische toepassing van de zogenaamde gemeenschappelijke criteria uit de Claimsverordening (N°655/2013). Nieuw zijn de toevoeging van specifieke richtlijnen voor de ‘free from’ en de ‘hypoallergeen’ claims. Lees meer over de claimswetgeving voor cosmetica.

Interview met psychologe Ines Imdahl over 'Jeugd Uitgelicht'

Onlangs interviewde de NCV Ines Imdahl, psychologe en onderzoekster bij rheingold salon. Zij was actief betrokken bij de studie van de NCV onder generatie Z, 'Jeugd Uitgelicht'. De resultaten laten zien dat maatschappelijke onzekerheden en onrustige gezinsomstandigheden, tezamen met de ontluikende seksualiteit, een grote rol spelen in hun sociale omgeving en in hun gedrag als consument. Bekijk hier het interview.

Meer weten over de jeugdstudie? Zie de website www.jeugduitgelicht.nl.
Journalisten kunnen contact opnemen met info@ncv-cosmetica.nl.

Cosmetica-industrie draagt bij aan circulaire economie

Het door de leden van de NCV opgestelde Brancheplan Duurzaam Verpakken 2019-2025 is onlangs goedgekeurd en gepresenteerd op de website van het KIDV. Met het brancheplan laat de industrie zien hoe zij de aankomende jaren wil bijdragen aan een circulaire economie. De sector ziet met name een rol voor zichzelf bij het sluiten van de materialen kringloop, het reduceren van de hoeveelheid verpakkingen en het kiezen voor verpakkingsmaterialen met een lage milieu-impact. De NCV voorziet dat de branche de komende tijd nog veel meer unieke en ambitieuze acties gaat ondernemen in het kader van duurzaam verpakken

Wees 'Zeker in de Zon'!

Op deze zonnige dagen brengen we u nogmaals onze uitgave ‘Zeker in de Zon’ onder de aandacht. Gezien het nog steeds toenemend aantal gevallen van huidkanker in ons land, blijft het belangrijk om ervan doordrongen te zijn dat bescherming van de huid tegen Uv-straling essentieel is. Dit geldt uiteraard als u op vakantie bent en veel uren buiten doorbrengt, maar ook in eigen land is de zonkracht sterk.
De uitgave ‘Zeker in de Zon’ staat boordevol antwoorden op veel gestelde vragen over zonnen. Bijvoorbeeld: breng ik eerst een dagcrème aan of antizonnebrandcrème? Kan ik met parfum op in de zon? Moet ik tatoeages extra beschermen?

Artikel in Volkskrant met Ronald van Welie over veilig zonnen

De Volkskrant besteedde op 24 juli 2019 in haar bijlage Vrouw & Gezondheid ook aandacht aan dit onderwerp en interviewde hiervoor NCV-directeur Ronald van Welie. Lees het Volkskrantartikel ‘Beschermd in de zon’.

Bijeenkomst over wetgeving voor claims op cosmetica

Op 20 juni 2019 organiseerde de NCV voor haar leden een bijeenkomst over claims op cosmetica. Bijna 80 leden zijn naar Kontakt der Kontinenten gekomen om deze dag bij te wonen. Een 7-tal sprekers heeft meer inzichten gegeven in de wet- en regelgeving voor claims/reclame, onder meer over het technical document dat per 1 juli 2019 van kracht is.

Wist u dat...?

  • ..de website Waarzitwatin.nl een interessante aanvulling is voor consumenten die informatie over cosmetica zoeken?
  • ..de NCV haar website heeft geüpdatet en haar YouTube kanaal heeft aangevuld?
  • ..diverse Nederlandse (Euro)parlementariërs de NCV-uitgave ‘Zeker in de Zon’ van ons hebben ontvangen om te lezen tijdens hun zomerreces?
  • ..de NCV op 10-09-2019 met haar bijeenkomst ‘Inleiding in de cosmeticawetgeving’ een overzicht geeft van de huidige Europese wet- en regelgeving voor cosmetische producten? (exclusief voor NCV-leden)
  • ..dankzij de actie ‘Geef een Glimlach cadeau’ van het door de NCV-leden gesteunde Look Good Feel Better zo’n 2000 vrouwen met kanker een gratis verwenbehandeling bij de schoonheidsspecialist hebben gekregen?
Wenst u onze nieuwsbrief niet meer te ontvangen of wilt u uw gegevens wijzigen?
 Wijzig uw gegevens of direct uitschrijven