Niet goed leesbaar? Klik hier.

 

 

Cosmetica NU

Jaargang 14, editie 2

 

Inhoudsopgave

NCV ten tijde van coronacrisis

Het leven is voor iedereen door de coronacrisis veranderd en ons werkende leven al helemaal. Ook bij de NCV zijn we vanuit huis gaan werken en hebben we onze dienstverlening aangepast om zoveel mogelijk de leden in deze tijd te kunnen helpen. Wekelijks hebben we een spreekuur gehouden alwaar de leden via MS TEAMS aan mee konden doen en urgente issues werden besproken. Er zijn extra nieuwsbrieven met informatie toegespitst op de nieuwe situatie verzonden. En uiteraard heeft de NCV zich ingezet voor goede regelingen voor de achterban, ook in samenspraak met VNO-NCW. Uit de enquête die onder leden is gehouden bleek dat bij meer dan 35% een forse omzetdaling te verwachten is. Echter, 80% van de leden heeft aangeven ook in deze tijd kansen te zien. Op de website van de NCV kunt u meer lezen over onderwerpen die gerelateerd zijn aan de corona crisis. Zoals over het belang van handen wassen. We kunnen verdere verspreiding van COVID-19 alleen tegengaan als iedereen zijn persoonlijke hygiëne in acht neemt. Dat betekent: handen wassen, handen wassen, handen wassen. De leden van de NCV zetten zich in om ervoor te zorgen dat producten voor de persoonlijke hygiëne goed verkrijgbaar zijn voor iedereen.

ALV NCV

Op 26 mei 2020 heeft de NCV voor het eerst in haar geschiedenis een digitale ledenvergadering (ALV) gehouden. Ongeveer 1/3 van de leden heeft deelgenomen aan deze vergadering. Voorzitter Monica van Ee opende de vergadering en ging kort in op het 70-jarig bestaan van de vereniging en al de door de coronacrisis gewijzigde plannen. Geen debat en viering, wel is de NCV er in deze tijd nog meer op gericht haar leden te ondersteunen. Door extra nieuwsbrieven, digitale spreekuren en lobby bij politiek en overheden. Het belang van cosmetica, zijnde producten voor de dagelijkse persoonlijke verzorging, én een belangenvereniging neemt in het komende spannende jaar alleen maar toe, aldus de voorzitter.

NCV-Jaarverslag en film marktontwikkelingen

Voor het derde jaar op rij is de omzetontwikkeling van producten voor de persoonlijke dagelijkse verzorging positief. De groei wordt vooral gedreven door de verdere toename van online verkopen én de groei in prijs door de vele innovaties en relaunches. De totale consumptieve bestedingen bedragen ongeveer 2,7 miljard euro. De totaalmarkt laat een positieve ontwikkeling van 0,5 tot 1,0% zien. Een besteding per hoofd van de bevolking van 161 euro per jaar behoort tot een goed Europees gemiddelde. De marktontwikkelingen zijn gepubliceerd in het jaarverslag van de NCV met daarnaast ook aandacht voor de activiteiten van de vereniging. Het verslag is te downloaden. De NCV heeft ook een video gemaakt over de marktontwikkelingen in 2019.

NCV 7O jaar

De viering van het 70-jarig bestaan met een debat in Nieuwspoort (Den Haag) is door de coronacrisis geannuleerd. Het bestuur heeft de leden voorgesteld om de begrote kosten daarvan in een speciale contributiekortingsregeling te stoppen. In de vorige Cosmetica Nu heeft u kunnen lezen over de jubileumuitgave over de NCV en met speciale aandacht voor de jeugdstudie en de rol van producten voor de persoonlijke verzorging voor jongeren. Deze bundel is met een spiegeltje aan de stakeholders gestuurd. Ook is NCV-directeur Ronald van Welie meermaals geïnterviewd over het 70-jarig bestaan en de plannen van de NCV.  

Anti-zonnebrandmiddelen veilig voor mens en milieu

De cosmetica-industrie hecht veel waarde aan de veiligheid en duurzaamheid van ingrediënten en producten, voor mens en milieu. Fabrikanten gaan zorgvuldig te werk met als doel de ecologische voetafdruk van hun producten zo veel mogelijk te minimaliseren. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende milieueffecten zoals, energie- en watergebruik, afvalproductie en -verwijdering, de inkoop van grondstoffen en de formulering van cosmetische ingrediënten en producten. De manier waarop de Consumentenbond onlangs publiceerde over anti-zonnebrandproducten vindt de NCV teleurstellend. Ook het feit dat de Consumentenbond producten in de test noemt die jaren geleden zijn getest en nu in andere samenstelling en/of verpakking op de markt zijn biedt de consument niet de juiste informatie voor een geïnformeerde keuze. Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen in de zon. ’’

Lancering Essentials For Daily Life

Cosmetics Europe heeft de filmserie "Essentials for Daily Life", geproduceerd door BBC StoryWorks, gelanceerd. ‘Essentials for Daily Life’ onderzoekt de rol van cosmetica in ons dagelijks leven. De serie 'Essentials for Daily Life' is het resultaat van een unieke samenwerking tussen die twee organisaties, lidbedrijven en verenigingen. Het biedt een kijkje achter de schermen bij de dynamische, innovatieve en vooruitstrevende cosmetica- en persoonlijke verzorgingssector, en onderzoekt wat de sector doet om het leven van mensen te verbeteren, de planeet te ondersteunen en producten te verbeteren. Met de nadruk op duurzaamheid, productveiligheid en welzijn van cosmetica, brengt 'Essentials for Daily Life' de soms over het hoofd geziene manieren waarop de cosmetica-sector het leven van miljoenen Europeanen dagelijks verbetert, in beeld.

NCV-Academy 'Bringing knowledge to members'-bijeenkomsten

De NCV organiseert altijd meerdere bijeenkomsten per jaar. Nu dit face-to-face niet mogelijk is wilde de NCV toch elkaar blijven treffen en is er een mogelijkheid gevonden daarbij een inhoudelijk thema door een spreker te laten toelichten. Via MS Teams worden op een laagdrempelige manier de leden gelegenheid stellen kennis op te doen en vragen te stellen over een veelvoud van onderwerpen. De NCV werkt hierbij samen met bedrijven, die zich als belanghebbende onderneming/organisatie hebben aangesloten bij de NCV. Ook na de zomer zal hiermee worden doorgegaan.

Wist u dat...?

  • ..NCV-directeur Ronald van Welie is op 10 juni 2020 herbenoemd als vice-president van Cosmetics Europe. Hij is tevens voorzitter van de AAM (Active Association Members).
  • ..de leveranciers aan de kapper verenigd in de NCV meegewerkt hebben aan de ontwikkeling van de film gewerkt aan een mooie commercial. #eindelijknaardekapper.
  • ..door de inzet van de NCV krijgen leveranciers van drogisterijartikelen meer tijd om etiketinformatie te laten controleren, namelijk tot 1 oktober 2020. Voor de controle van de etiketinformatie moeten de artikelgegevens gecontroleerd en 96% betrouwbaar zijn. De nieuwe deadline geldt enkel voor de etiketinformatie, de logistieke informatie van drogisterijartikelen is nog steeds 1 juli 2020.
  • ..stichting Look Good Feel Better een mooie nieuwe website heeft?
  • ..de NCV actief is op Twitter, LinkedIn en Instagram?
Wenst u onze nieuwsbrief niet meer te ontvangen of wilt u uw gegevens wijzigen?
 Wijzig uw gegevens of direct uitschrijven