Niet goed leesbaar? Klik hier.

 

 

Cosmetica NU

Jaargang 15, editie 3

 

Inhoudsopgave

Verhuizing NCV

Eind juli heeft de NCV het pand aan de Waterigeweg 31 te Zeist verlaten en zich gevestigd aan de Dolderseweg 2B te Huis ter Heide. Het postbusnummer, de mailadressen en het telefoonnummer blijven ongewijzigd.

Nieuw bezoekadres:
Dolderseweg 2B
3712 BP Huis ter Heide
030-6049480
info@ncv-cosmetica.nl
www.ncv-cosmetica.nl


 

Steedsduurzamer.nl; cosmetica-industrie werkt aan een betere wereld

De NCV heeft onlangs steedsduurzamer.nl gelanceerd, een duurzaamheidsplatform dat samen met de Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten (NVZ) en de Nederlandse Aerosol Vereniging (NAV) is opgezet. Op steedsduurzamer.nl vindt u informatie over hoe de cosmeticasector zich duurzaam ontwikkelt. Er wordt in de sector namelijk via een verscheidenheid aan initiatieven hard gewerkt aan verduurzaming. Deze initiatieven kunnen bedrijfsspecifiek, sectorbreed of zelfs sectoroverschrijdend zijn. Dit weerspiegelt ook iets wat men vaak niet beseft: dat duurzaamheid een zeer breed concept is. Duurzaam ontwikkelen gaat dan ook veel verder dan bijvoorbeeld enkel biologische ingrediënten gebruiken. Lees ons persbericht.

Alternatieven voor dierproeven, de enige weg vooruit voor Europa

De discussie over dierproeven staat weer hoog op de Europese agenda en daarom benadrukt de NCV mét Cosmetics Europe (Europese koepelorganisatie cosmetica-industrie) haar volledige steun voor het verbod op dierproeven dat is opgenomen in de Europese Cosmeticaverordening. De cosmetica-industrie stelt alle initiatieven die gericht zijn op het promoten van dierproefvrij testen zeer op prijs en verwelkomt het feit dat het Europese burgerinitiatief ‘Save cruelty-free cosmetics - Commit to a Europe without animal testing' belangrijke vragen oproept. Het raakvlak tussen de Europese cosmeticawetgeving en de wetgeving voor chemische stoffen (REACH), die het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) in bepaalde omstandigheden toestaat om dierproefgegevens op te vragen voor cosmetische ingrediënten, heeft tot politieke uitdagingen geleid. Cosmetics Europe dringt er bij ECHA op aan te zorgen voor een ethische en verantwoorde aanpak én altijd het gebruik van testmethoden zonder dieren te overwegen. Meer informatie treft u aan op de NCV-website.

Standpunt Mengend Nederland over de Chemicals Strategy for Sustainability

Zoals u misschien al voorbij heeft zien komen heeft de NCV zich sinds een aantal maanden verenigd met andere ‘downstream users’ van chemicaliën binnen het samenwerkingsverband Mengend Nederland. In het kader van de Chemicals Strategey for Sustainability en de verwachtte impact die deze strategie gaat hebben op het huidige stoffenbeleid, is het belangrijk dat er in een vroeg stadium hierover in gesprek wordt gegaan met overheidsinstanties zoals het Ministerie van I&W. Omdat we met Mengend NL een groter deel van de chemische sector vertegenwoordigen en onze visies op de CSS grotendeels overeenkomen is er een gezamenlijk standpunt opgesteld. Het standpunt is ook met I&W gedeeld.

Stichting Look Good Feel Better: met fiscaal voordeel in de etalage

Stichting Look Good Feel Better? Nog nooit van gehoord…”. Hoewel de patiënten in de bijna 75 ziekenhuizen door heel het land geïnformeerd worden over stichting Look Good Feel Better, blijkt dat de bekendheid onder consumenten nog beperkt is. Slechts 14% van de consumenten weet dat Stichting Look Good Feel Better bestaat en dat zij zich landelijk bezighoudt met uiterlijke verzorging voor mensen met kanker. Vanaf nu gaat hier waarschijnlijk verandering in komen! Sinds kort is Look Good Feel Better zichtbaar bij alle vestigingen van ICI PARIS XL. Op digitale schermen in de etalage staat ICI PARIS XL stil bij haar partnership met Look Good Feel Better. Zo zorgen zij samen ervoor dat vrouwen met kanker de beste versie van zichzelf kunnen zijn!
Wilt u ook bijdragen aan de kwaliteit van leven van vrouwen met kanker? Binnen een partnership met Look Good Feel Better kan dit op verschillende manieren worden vorm gegeven, waarbij er ook fiscale voordelen zijn. Stichting Look Good Feel Better heeft namelijk de ANBI status en is CBF gecertificeerd. Hierdoor kunnen donateurs hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Wilt u meer hierover weten? Dan kunt u contact opnemen met directeur Petra Odenthal (p.odenthal@lookgoodfeelbetter.nl of 06 – 292 85 292).
 

Wist u dat...?

  • ...de NCV op zoek is naar een communicatie professional. Zie onze vacature!
  • ... de NCV, ondanks dat alle (leden-)bijeenkomsten nog steeds digitaal zijn, een actieve vereniging is. Zo zijn er de komende tijd de bijeenkomsten Dermatologie & Cosmetica en Inleiding in de cosmeticawetgeving deel I en II. Zie onze agenda voor meer informatie. Lid worden? Wij sturen u graag informatie en lichten het lidmaatschap graag in een persoonlijk gesprek toe.
  • ... het etiket een omvangrijke informatiebron is. Veel consumenten gebruiken dagelijks vele cosmetica en realiseren zich niet dat het etiket veel informatie bevat. Onze meest recente folder helpt u bij het verklaren van termen en symbolen op het etiket.
  • ... de NCV binnenkort informatie op haar website plaatst over de bijdrage van cosmetica aan onze hygiëne. Hierbij gaat het zeker niet alleen om zeep (handen wassen blijft belangrijk), maar ook om producten als tandpasta en shampoo.
Wenst u onze nieuwsbrief niet meer te ontvangen of wilt u uw gegevens wijzigen?
 Wijzig uw gegevens of direct uitschrijven