Niet goed leesbaar? Klik hier.

 

 

Cosmetica NU

Jaargang 16, editie 3

 

Inhoudsopgave

Zomerborrel NCV & CBD 

Op 29 juni organiseerden de NCV en CBD een gezamenlijke Zomerborrel in Green Village Nieuwegein. Deze netwerkbijeenkomst kwam in plaats van de traditionele Nieuwjaarsreceptie, die in januari vanwege corona niet door kon gaan. Leden en stakeholders van beide verenigingen kwamen samen om elkaar te ontmoeten. Directeuren Jos Jongstra (CBD) en Ronald van Welie (NCV) gingen met de deelnemers van de bijeenkomst in gesprek over de thema’s Cosmeticaverordening, Wetswijziging Geneesmiddelenwet en Verduurzaming. Wilt u meer weten over wat er besproken werd tijdens deze bijeenkomst? Bekijk dan hier het persbericht. 

Knippen voor Oekraïne

De oorlog in Oekraïne is helaas nog lang niet voorbij en er is nog steeds heel veel hulp nodig. De kappersbranche toonde solidariteit met de actie ‘Knippen voor Oekraïne’. Op 16 juli konden kappers aandacht vragen voor of in actie komen voor de kinderen van Oekraïne.
Een bedrag van € 10.035 is op deze dag opgehaald. Dit bedrag zal door Save the Children worden ingezet om noodhulp te bieden aan de allerjongste slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De NCV is trots op deze samenwerking van kappers, leveranciers en de ANKO.

Lees hier meer over deze actie.   

Consultatie herziening Cosmeticaverordening 

De publieke consultatie voor de herziening van de Cosmeticaverordening liep op 21 juni 2022 af. De NCV heeft zowel bijgedragen aan de publieke consultatie, als aan de gerichte stakeholderenquête voor de herziening. Wanneer de reacties op de herziening gepubliceerd worden zullen ook die van de NCV publiekelijk te vinden zijn.

Cosmetics Europe Consumer Perception Study

Hoe bewust is de consument van de rol die cosmetica speelt? Dit onderzocht Cosmetics Europe met de “Consumer Perception Study 2022”. Hieruit bleek dat 72% van de Europese consumenten cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten belangrijk of zeer belangrijk vindt in hun dagelijks leven. Consumenten hechten veel waarde aan cosmetische producten die zij gebruiken en zien deze als essentieel voor het verbeteren van hun levenskwaliteit, het vergroten van het gevoel van eigenwaarde en voor sociale interacties.

Lees hier meer over deze studie en de perceptie van de consument.  

Masters of Beauty op het podium bij Dutch Beauty Awards

Eind mei dit jaar zijn de Dutch Beauty Awards uitgereikt vanuit Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. De NCV wil iedereen die een mooie award gewonnen heeft, en in het bijzonder de velen NCV-leden, van harte feliciteren! Op het podium werden ook 8 Masters of Beauty geroepen die aldaar de certificaten en speldjes, die horen bij deze mooie titel, in ontvangst mochten nemen van presentatrice Merlijn Weerdenburg. In het digitale cosmeticapaspoort kunnen de merktrainingen die de beauty advisors gevolgd hebben worden geregistreerd en na een x aantal trainingen komt men in aanmerking voor het certificaat Beauty Expert (deze mensen waren ook uitgenodigd en werden getoond op het grote scherm) en daarna Master of Beauty.

Lees hier meer.  

Wist u dat...?

Wenst u onze nieuwsbrief niet meer te ontvangen of wilt u uw gegevens wijzigen?
 Wijzig uw gegevens of direct uitschrijven