Niet goed leesbaar? Klik hier.

 

 

Cosmetica NU

Jaargang 16, editie 4

 

Inhoudsopgave

Kerngegevens cosmetica-industrie in kaart gebracht 

De NCV heeft de kerngegevens van de Nederlandse cosmetica-industrie in kaart gebracht. Op basis van het rapport van Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de Consumer Perception Study van Cosmetics Europe werd een flyer ontwikkeld die in één oogopslag de belangrijkste kerngegevens van de industrie laat zien. Cosmeticaproducten zijn niet alleen essentieel voor de dagelijkse verzorging, hygiëne, schoonheid en het welzijn van consumenten, maar dragen ook bij aan Nederlandse economie. Het is indrukwekkend om uit het CBS-rapport te kunnen opmaken dat er bijna 150.000 mensen in de sector werkzaam zijn. Het complete CBS-rapport en de flyer kunt u hier vinden

Webinar 'Het begint met babyverzorging'

Op dinsdag 4 oktober 2022 konden NCV-leden het webinar 'Het begint met babyverzorging' volgen. Zij hebben geluisterd naar Patrick Gonry van de firma GOVA Ingredients (belanghebbend lid NCV) die meer heeft verteld over babyverzorgingsproducten. Het is duidelijk geworden dat bescherming, reiniging en verzorging van baby's toch echt anders in elkaar steekt dan voor volwassenen.

Bedrijfsbezoeken NCV-leden

In de afgelopen maanden ging de NCV op bezoek bij een aantal van haar leden. Bedankt aan alle leden voor de ontvangst! Wij zijn blij om meer geleerd te hebben over onze lidbedrijven en de dagelijkse activiteiten en duurzaamheidsinitiatieven!

Veiligheidsmonitor

De veiligheidsmonitor van de NCV heeft tot doel om betrouwbare gegevens te verzamelen over gezondheidsklachten veroorzaakt door cosmetica in de Nederlandse markt. In de periode 2016 - 2021 zijn per 1 miljoen verkochte producten ongeveer 1,5 klachten (zeer) waarschijnlijk door het gebruik van cosmetica veroorzaakt. Het resultaat van de veiligheidsmonitor toont aan dat cosmetica veilig zijn. Wij danken onze leden voor hun medewerking.  

Jaarlijks gastcollege NCV bij Hogeschool Utrecht

Ieder jaar geeft de NCV een gastcollege voor de studenten Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht. Ook dit jaar gaven we de studenten een inleiding tot de cosmeticawetgeving, met onder anderen meer informatie over de veiligheidsbeoordeling, Cosmeticaverordening en meer. Wij hopen dat de studenten het interessant vonden en misschien cosmetica nu in en nieuw perspectief zien.

Wist u dat...?

  • De NCV ook actief is op sociale media? Bekijk onze Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn-pagina.
  • Het NCV-webinar ‘Microplastics - Hoe de REACH-restrictie uw cosmetische formuleringen zal beïnvloeden’ op woensdag 14 december 2022 van 10.00-11.00 uur, geeft een overzicht van de belangrijkste punten uit het huidige voorstel van de Europese Commissie. Wilt u ook deelnemen aan dit webinar? Word dan nu lid.
  • De NCV-ledenbijeenkomsten ‘Inleiding in de cosmeticawetgeving’ geeft een overzicht van de huidige Europese wet- en regelgeving voor cosmetische producten. Een record aantal leden zal deze bijeenkomsten op 22 en 29 november 2022 bijwonen.
  • De NCV organiseert, nadat het 2 jaar door corona niet mogelijk was, samen met het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven weer een Nieuwjaarsreceptie op 11 januari 2023. Leden en relaties ontvangen een uitnodiging.
Wenst u onze nieuwsbrief niet meer te ontvangen of wilt u uw gegevens wijzigen?
 Wijzig uw gegevens of direct uitschrijven