Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 8 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Kwaliteitstoetsing MKB-kantoor loopt uit de hand. NBA zou ‘coulancevergoeding’ willen bieden
64 verwijten tegen 26 betrokken. In 5 tuchtklachten heeft accountantskantoor Van de Kar & Veraart deze verwijten onlangs bij de Accountantskamer ingediend. Dit naar aanleiding van de nasleep van kwaliteitstoetsingen namens de NBA en een flink aantal juridische procedures. Ondertussen zit ook de NBA hier stevig mee in de maag. De Beroepsorganisatie heeft volgens de betrokken […]
Lees meer
 
 
KPMG onder vuur wegens fraude Rolls-Royce
Het Britse Openbaar Ministerie is een onderzoek begonnen naar KPMG, schrijven de Telegraaf en The Guardian. De accountant gaf goedkeurende verklaringen af over de boekhouding van Rolls-Royce, terwijl de motorbouwer werd geteisterd door een fraudeschandaal.
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee! =>

 
MKB Belangen wil uitstel uitfasering PEB
MKB Belangen vindt dat de voorlichting over de uitfasering van het pensioen in eigen beheer vanuit de overheid, maar ook vanuit de hoek van accountants, boekhouders en belastingadviseurs, is tekortgeschoten. De belangenbehartiger pleit voor uitstel.
Lees meer
 
 
‘De accountant heeft meer competenties nodig’
De accountant heeft een breed scala aan skills nodig. Daarover waren de aanwezigen op de NBA-regiovergadering Noord over het visietraject het eens.
Lees meer
 
Enter de FLOW Advertorial

Op woensdag 7 juni bent u van harte welkom bij de jaarlijkse CaseWare Open. Aansprekende sprekers presenteren en demonstreren u de stroomlijning van dataflow en workflow binnen en buiten uw kantoor.
U ziet hoe de stroom van data en apps richting de cloud u ondersteunt in uw dagelijkse praktijk, uw eigen kwaliteiten versterkt en u uitdaagt om nieuwe kansen te benutten.

Klik hier voor meer informatie =>

 
NEMACC onderzoekt organisatiekwaliteit MKB-accountantskantoren
NEMACC, het kenniscentrum voor MKB-accountants van de NBA en de Erasmus Universiteit Rotterdam, doet onderzoek naar de organisatiekwaliteit van MKB-accountantskantoren. Stakeholders wordt gevraagd online een vragenlijst in te vullen.
Lees meer
 
 
Succesvol beroep op verjaring door BDO
Een accountant heeft ten onrechte over diverse jaren geen voorziening opgenomen in de jaarrekening van een vennootschap in de kunststoffen industrie voor een betaling aan tien Duitse banken. De vennootschap stelt de accountant aansprakelijk. De accountant beroept zich op verjaring.
Lees meer
 
Wilt u naar de cloud? Wacht niet langer. Advertorial

Tijdens de kennissessie ‘Kom in beweging’ slaan Qics, Change to Comm en Caseware de handen ineen om u te laten zien dat in de cloud bewezen oplossingen beschikbaar zijn. Overstappen is helemaal niet spannend meer.

Met sessies van Londen & Van Holland, Full Finance en Erben Wennemars wordt u geïnspireerd om in beweging te komen.

Bekijk het programma of meld u aan =>

 
MKB Belangen wil uitstel uitfasering PEB
MKB Belangen vindt dat de voorlichting over de uitfasering van het pensioen in eigen beheer vanuit de overheid, maar ook vanuit de hoek van accountants, boekhouders en belastingadviseurs, is tekortgeschoten. De belangenbehartiger pleit voor uitstel.
Lees meer
 
 
EU-Commissie stemt in met verlaagd BTW-tarief e-pubs
De Commissie Economische en Monetaire Zaken van de EU heeft ingestemd met een verlaging van het BTW-tarief voor e-pubs.
Lees meer
 
 
‘Door verdwijnen fiscale leasevoordelen viezere auto’s‘
Nieuwe auto’s op de Nederlandse markt worden viezer. Belangrijkste oorzaak van de CO2-toename is dat de fiscale voordelen op zuinige auto’s voor leaserijders verdwijnen.  Dat concludeert Natuur & Milieu.
Lees meer
 
Waarom ondernemers blij zijn met hun accountant Contentpartner
Ruim 300 ondernemers hebben hun accountant voorgedragen voor de Exact Cloud Award. Uit de reacties blijkt dat zij hun accountant of boekhouder massaal bestempelen als superheld die vooruitkijkt. Een greep uit de reacties.
 
De nieuwe NV COS 4400 in de mkb-praktijk Opleiding
Standaard 4400 is gewijzigd. Hoe rapporteert u helder over overeengekomen specifieke werkzaamheden zónder assurance te verstrekken? De nieuwe Standaard geeft duidelijkheid! Uit recente uitspraken van de Accountantskamer blijkt dat het in de praktijk vaak mis gaat bij de toepassing van NV COS 4400. De nieuwe Standaard geeft meer guidance, maar u moet alert zijn. Wat […]
 
Customer Succes Medewerker Vacature
Visionplanner helpt administratie- en accountantskantoren om hun klanten succesvol te maken. Daar zijn we goed in en we hebben een ambitieuze groeidoelstelling! Maar onze klanten moeten wel goed gebruik kunnen maken van onze software. En met vragen bij een professioneel team terecht kunnen: de Customer Support Desk. Daarom zijn de medewerkers van onze Customer Support […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn