View this email in your browser

 

CREATIEVELINGEN GEZOCHT!


Klaar voor de start? Winnen maar! De postbussen voor de eerste Lowlands wedstrijden zijn geopend. Haal inspiratie uit de kleine én de grote dingen en laat die vloedgolf aan creativiteit maar komen. Hoe meer, hoe beter. Rest ons alleen nog maar te zeggen: moge de beste winnen!
 

Servettenwedstrijd


Alle creatieve smeerpoetsen verzamelen! Wil jij je artistieke creatie terugzien in de vorm van een 100% recyclebaar servet in de handen van iedere Lowlander? Dit is jouw moment! Op Lowlands gebruiken we ruim een half miljoen servetten en de 10 mooiste en meest unieke ontwerpen zie je daar deze zomer op verschijnen.

Je kunt jouw ontwerp uiterlijk vrijdag 21 april inleveren. We zijn op zoek naar jullie eigen originele, uitbundige, omverblazende ideeën, dus vermijd designs die het artwork van Lowlands bevatten en stuur alleen volledig eigen ontwerpen in. Bekijk hier alle verdere informatie en voorwaarden.

De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd


Ook dit jaar gaat Lowlands op zoek naar het beste schrijftalent van Nederland, in samenwerking met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en NRC.
 
Is schrijven jouw roeping en wil je kans maken op een prijzenpakket bestaande uit een publicatie via NRC, twee Lowlandstickets en een waardebon van 500 euro voor een workshop bij de Querido Academie? Stuur ons dan jouw beste verhaal. Een jubileum vraagt om een extra prijs, dus de winnaar ontvangt als kers op de taart een auteurscontract bij Nijgh & Van Ditmar!
 
Treed in de voetsporen van succesvolle deelnemers uit voorgaande edities, zoals Lize Spit, Leonieke Baerwaldt, Oscar Spaans en Gerda Blees. Een aantal winnaars van de afgelopen tien jaar zal op Lowlands 2023 wederom te zien zijn.
 
Naast eeuwige roem en kans op een doorbraak in de Nederlandse literatuur is dít de prijzenregen:
  • Twee tickets voor Lowlands 2023 voor de drie beste auteurs
  • Een publicatie van het beste verhaal via NRC
  • Een waardebon van 500 euro voor een workshop bij de Querido Academie, waar de auteur van het beste verhaal alle fijne kneepjes van het schrijversvak leert
  • Een optreden op Lowlands in de jubileumshow rond het tienjarig bestaan van de Schrijfwedstrijd
  • Een auteurscontract bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
 
De twintig beste inzendingen worden op de longlist geplaatst. De jury beoordeelt vervolgens welke drie verhalen een plek op de shortlist verdienen. De vakkundige jury bestaat dit jaar uit Renske Jonkman, auteur bij Nijgh & Van Ditmar en eerste winnaar van de Lowlands Schrijfwedstrijd, Willemijn Tilmans, acquirerend redacteur bij Nijgh & Van Ditmar, Olga Majeau, auteur bij Querido en docent, Ivo Victoria, auteur en literatuurprogrammeur Lowlands, Thomas de Veen, literair redacteur bij NRC en Miriam van Ommeren, directeur van SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam). De winnaar wordt tijdens Lowlands 2023 bekendgemaakt.
 
Waar wacht je nog op? Sla je slag en stuur vóór donderdag 18 mei jouw beste werk naar schrijfwedstrijd@lowlands.nl. Alle verdere info en vereisten vind je hier.

 
SPREAD THE LLOVE!
LOWLANDS
18 + 19 + 20 augustus 2023 
 

 

A Campingflight to Lowlands Paradise

18 + 19 + 20 augustus 2023
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl
Blijf op de hoogte van Lowlands 2023:
Link
Facebook
Twitter
Website
Spotify
YouTube
 
Copyright © 2023 Lowlands, All rights reserved.
Je ontvangt deze mail, omdat je jezelf hebt aangemeld voor de Lowlands nieuwsbrief

Our mailing address is:
Lowlands
Noordeinde 19-21
Delft, Zh 2611 KE
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.