Nieuwsbrief van 8-12-20 6:30:13
Online bekijken

Van branddetectie tot brandwerende materialen

Nieuw: SmartCell draadloze branddetectie

Draadloze branddetectie werd jarenlang beschouwd als een niche-oplossing, voornamelijk voor kastelen, kerken, musea en landhuizen. In de huidige markt is draadloos algemeen geaccepteerd. Chubb Fire & Security biedt haar klanten een uniek draadloos systeem: SmartCell. Een nieuw volledig draadloos brandmeldsysteem dat ook nog eens vanaf een afstand te beheren is.

Beton is onbrandbaar!

Wanden worden vaak gebruikt als afscheiding tussen twee ruimtes. Naast de scheidingsfunctie kan de wand ook een brandwerende functie hebben. Door gebruik te maken van massieve betonnen brand-wanden kunnen deze functies gecombineerd worden. Beton is onbrandbaar, mits goed verwerkt. Door gebruik te maken van enkele eenvoudige eigenschappen van betonwanden is het mogelijk een brandweerstand van RF 180 minuten te realiseren voor een wand van 140 mm en RF 240 en voor een wand van 200 mm.

Nieuwe vuurvaste gevelisolatie

Met een vuurvaste variant op het succesvolle SlimFort gevelisolatiesysteem voegt IsoBouw een nieuwe dimensie toe aan dit innovatieve gevelsysteem. Daar waar verhoogde brandveiligheidseisen worden gesteld, biedt deze nieuwe versie de hoogst haalbare brandprestatie (brandklasse B). Als bewijs hiervoor zijn meerdere totaalsystemen door Efectis getest.

EZ-Path brandwerende kabeldoorvoeringen

EZ-Path is brandveilig, flexibel en duurzaam; dé oplossing voor kabeldoorvoeringen door muren en vloeren. Legrand levert het EZ-Path systeem, een assortiment brandwerende kabeldoorvoeringen met afdekplaten. De brandwerende kabeldoorvoeringen bieden de mogelijkheid om te allen tijde zonder hak- of breekwerk mutaties in de bekabeling te doen. Tussentijdse onderhoud met opnieuw afdichten bij iedere kabelmutatie is niet meer nodig bij toepassen van de EZ-Path.

Vlakkelichtkoepel.nl heeft een unieke range brandwerende daklichten

In sommige situaties wordt er door het lokale bevoegd gezag geëist dat er geen doorslag via de lichtstraat naar een ander brandcompartiment mag plaatsvinden. Voor deze situaties is een speciale 60 minuten brandwerende uitvoering ontwikkeld en onafhankelijk getest bij een gecertificeerd brandlaboratorium (Peutz). Het Brandwerend Daklicht is verkrijgbaar in twee verschillende classificaties. Beide varianten zijn 60 minuten brandwerend.

Waar zit de kracht van isolatie bij brandveilige gebouwen?

Het blijft een opvallend fenomeen in Nederland dat het Bouwbesluit zich hoofdzakelijk beperkt tot minimale brandeisen. Daarbij ligt de focus op de bescherming van personen, zodat ze in staat zijn het pand veilig te verlaten. Maar daar nemen verzekeraars, ondernemers en investeerders meestal geen genoegen mee. Logisch. De materiële en immateriële schade bij brand kan gigantisch zijn. De voorbeelden liggen voor het oprapen. Ook de statistieken spreken voor zich.
4.919
Leveranciers
26.765
Producten
914.000
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.