Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 8 november 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Verduidelijking partnercompensatie bij afkoop PEB
In zijn schriftelijke antwoorden op Kamervragen over het Belastingplan 2017 heeft staatssecretaris Wiebes met een sterk vereenvoudigde casus enige verduidelijking proberen te geven over de partnercompensatie bij de afkoop van het pensioen in eigen beheer.
Lees meer
 
 
CROP Arnhem en TjakkesRiethorstNijssen bundelen activiteiten
De accountants- en belastingadvieskantoren TjakkesRiethorstNijssen en CROP Arnhem zijn voornemens per 1 januari 2017 hun activiteiten te bundelen. Hiermee ontstaat in de regio Arnhem een kantoor met meer dan 60 medewerkers.
Lees meer
 
AV-dag 2016. De accountant als tijdreiziger Advertorial

Kom naar de AV-dag op 14 december in Spant! te Bussum. Met topsprekers als Peter Kavelaars, Fou-Khan Tsang, Peter Heerschop en Jeroen Smit als dagvoorzitter. Laat u bijpraten over onderwerpen als auto van de zaak, Belastingplan, vaktechniek, tuchtrecht, financiering, pensioenen, rumoer in de maatschap en nog veel meer. PE-punten: 6 NBA punten, 4 NOAB punten en RB-punten in aanvraag.

Aanmelden en meer informatie =>

 
Overgangsregeling voor onomkeerbare financiële verplichtingen monumentenpanden
Er komt een overgangsregeling voor 2017 en 2018 zodat (project)eigenaren die voor 1 januari 2017 onomkeerbare financiële verplichtingen zijn aangegaan op basis van gerechtvaardigde verwachtingen over de fiscale aftrek, niet gedupeerd zullen worden door afschaffing van de aftrek voor monumentenpanden.
Lees meer
 
 
Roeiboot valt onder sportvrijstelling, boot voor sportvissen niet
Een roeiboot of skiff zijn voor de beoefening van de sport roeien noodzakelijk en geschikt. Daarom vallen deze vaartuigen als categorie onder de sportvrijstelling. Een boot voor sportvissen valt niet onder deze vrijstelling. 
Lees meer
 
 
‘BKR-registratie rood staan kan wél gevolgen hebben voor hypotheekaanvraag’
De per 1 december ingaande maatregel om alle consumenten met een bankrekening waarop ze rood kunnen staan te registreren bij het BKR kan wel degelijk grote gevolgen hebben voor het aanvragen van een hypotheek. Dat zegt Dynamiet Nederland, een bedrijf dat bemiddelt in het oplossen van negatieve BKR-registraties.
Lees meer
 
 
SDE+: hevige strijd om subsidiebudget
De najaarsronde van de populaire SDE+ regeling is met 11,5 miljard euro zwaar overtekend. Dat betekent dat maar liefst 6,5 miljard euro meer aan subsidie is aangevraagd dan er budget beschikbaar is. Veel duurzame energieprojecten zullen naar waarschijnlijkheid afgewezen worden. Zo meldt PNO Consultants.
Lees meer
 
 
Vijfde ketentest SBR Banken afgesloten
De vijfde editie van de integrale ketentest voor SBR Banken is op vrijdag 4 november 2016 afgesloten. Er werden 23 predicaten aan intermediairs en 3 predicaten aan softwareleveranciers uitgereikt.
Lees meer
 
 
Ruim 18.000 bezoekers KvK-startersdag
De afgelopen zaterdag gehouden startersdag van de Kamer van koophandel is door ruim 18.000 aspirant-ondernemers bezocht. Een kwart van de 18.000 bezoekers bezocht de startersdag online.
Lees meer
 
 
SRA past “Signalering stappenplan fiscale beoordeling werkruimte” aan
SRA heeft een update uitgevoerd op de “Signalering stappenplan fiscale beoordeling werkruimte”. Ten opzichte van de vorige versie is onder meer de invloed van het huwelijksgoederenregime in stap 2 nader gespecificeerd.
Lees meer
 
Grip op uw accountantskantoor Contentpartner
Dagelijks bent u als accountantskantoor in de weer om uw cliënten optimaal bij hun activiteiten te ondersteunen. Naast kwalitatieve administratieve en fiscale dienstverlening kunnen ze bij u terecht voor wijze raad. Met het aanbrengen van de juiste focus in hun processen, hebben ze grip op hun business en kunnen zij nog succesvoller opereren. Maar hoe […]
 
Governance bij familiebedrijven en bedrijfsfamilie Opleiding
Ondernemen is, volgens het boekje, het organiseren van arbeid en kapitaal met het doel producten te maken en/of diensten te verlenen. Bij familiebedrijven is sprake van een extra dimensie: de betrokkenheid van de familie. Daardoor is soms een meer integrale benadering nodig, een extern adviseur die vanuit het helikopterperspectief naar de onderneming kijkt, iemand die […]
 
GRC Specialist Interne Beheersing, Financial Risk – Leiden Vacature
Bedrijfsomschrijving Zorg en Zekerheid is de regionale zorgverzekeraar die zich sterk maakt voor toegankelijke én betaalbare zorg. Zorg waar onze verzekerden gezond van worden én blijven. Want bij ons staat de gezondheid van de klant centraal. Dat zie je aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Kwaliteit die we dankzij de inzet van onze medewerkers waarmaken. […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn