ELF Voetbal nieuwsbrief van 25-03-2022
Crysencio Summerville: "We gaan met Jong Oranje voor twee keer winst"

Bulgarije-uit en Zwitserland-thuis. Jong Oranje staat de komende dagen voor twee grote uitdagingen. Om het EK van volgend jaar in Roemenië en Georgië te bereiken, zijn zes punten wenselijk. Vier punten noodzakelijk. Crysencio Summerville kijkt uit naar de twee confrontaties. "Ik heb echt zin om me weer te laten zien."


lees verder
Gaat Ajax Dortmund achterna?

Ajax neemt na dit seizoen afscheid van Noussair Mazraoui en André Onana. Niet gewild. Het tweetal vertrekt transfervrij en levert Ajax dus niks op. De Amsterdammers besloten daarom deze week het contractbeleid aan te passen. Met nog één jaar contract is het verlengen of verkopen. Een transfervrije overstap is niet nieuw in het topvoetbal. Het komt jaarlijks voor. Soms succesvol en soms niet. We zetten een paar succesvolle op een rijtje.

lees verder
Gerrit Nauber, Go Ahead Eagles-verdediger: "Uiteindelijk kozen we de dikste, haha"

Ze delen een kwaliteit: hun balgevoel. Waar Gerrit Nauber wekelijks de verdediging van Go Ahead Eagles gesloten probeert te houden, passes en voorzetten tracht te onderscheppen en medespelers aan het werk zet, daar haalt hond Cooper veel plezier uit het zo snel mogelijk terugbrengen van tennisballen. "Hij is lief en makkelijk. Al is hij nu in de publiciteit."

lees verder
Wie is de nieuwe Feyenoord-doelman Valentin Cojocaru?

Justin Bijlow is weer eens geblesseerd. Dat betekent dat Feyenoord een keepersprobleem heeft. Ofir Marciano voldoet niet helemaal aan de verwachtingen in Rotterdam, daarom maakt Feyenoord gebruik van de speciaal ingelaste transferperiode en huren ze Valentin Cojocaru voor de rest van het seizoen van SK Dnipro-1. Wie is Valentin Cojocaru eigenlijk? 

lees verder
Wouter Burger: ‘De trainer mag bij mij aankloppen voor hulp’

Na zijn debuut in de vorige interlandperiode, mocht Wouter Burger zich gisteren wederom melden bij de selectie van Jong Oranje. De middenvelder van FC Basel blikt vooruit op de kwalificatieduels met Bulgarije en Zwitserland.

lees verder
Eindsignaal

Afgelopen zomer nam Björn Kuipers afscheid van het voetbal als scheidsrechter. Een absoluut icoon in de scheidsrechterswereld. Toch hoef je als wedstrijdleider niet altijd alleen goed te fluiten om herinnerd te worden. We zetten een paar van de meest kleurrijke scheidsrechters op een rijtje.

lees verder
ELF Voetbal nummer 3 is uit: met Edson Álvarez, Denzel Dumfries, Dani de Wit en de vier van OFI Kreta

Voor Nederlanders is veiligheid zo vanzelfsprekend dat ze vergeten wat een privilege het is. Daarop wees Edson Álvarez ons tijdens zijn lofzang op ons land. In de nieuwe editie van ELF Voetbal komt de middenvelder van Ajax uitgebreid aan het woord. Daarin ook interviews met Denzel Dumfries van Internazionale, AZ's nummer 10 Dani de Wit, Vitesse-aanvaller Nikolai Baden Frederiksen en oud-PSV'er DaMarcus Beasley.

lees verder
Deze verrassende namen bij het Nederlands elftal willen zich bewijzen

De komende week kan de voetballiefhebber niet genieten van de verrichtingen van zijn of haar favoriete club, want de competities liggen stil vanwege de interlandperiode. Het Nederlands elftal komt ook in actie en oefent tegen Denemarken en Duitsland. Er zitten enkele verrassende namen bij de selectie.

lees verder
Interview Georgios Samaras: "Ik had bij sc Heerenveen een goede klik met Klaas-Jan Huntelaar"

Hij kwam voor een stage van tien dagen. Maar na één training had sc Heerenveen genoeg gezien en lag een contract op tafel. Georgios Samaras groeide in het Abe Lenstra Stadion uit tot een trefzekere en populaire aanvaller. Een cultheld. Het leverde hem een transfer op naar Manchester City. "Ik had een goede klik met Klaas-Jan Huntelaar. Het succes zat 'm in onze totaal verschillende karakters."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Everton FC - Crystal Palace16-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Manchester United - Norwich City16-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Newcastle United - Leicester City16-04-2022
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Tottenham Hotspur - Brighton & Hove Albion16-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
West Ham United - Burnley FC16-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
 
Bekijk alle voetbalreizen