Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 20 november 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Curator denkt dat oprichter Lodder & Co fraude pleegde
Oprichter en naamgever At Lodder zag zijn accountantsorganisatie Lodder & Co enkele jaren geleden aan onderling geruzie ten onder gaan. Curator mr. Carl Luttikhuis doet nog altijd onderzoek naar een deel van het voormalige Lodder & Co-concern en zegt sterke aanwijzingen te hebben dat de oprichter heeft gefraudeerd. Dat blijkt uit een eerder dit jaar […]
Lees verder »
Ministerraad stemt in met wetsvoorstel om toegang tot UBO-registers te beperken
De toegang tot de UBO-registers wordt beperkt tot instanties met een wettelijke taak bij het voorkomen en tegengaan van fraude, witwassen en terrorismefinanciering. Daarnaast kunnen personen en instanties toegang tot het UBO-register krijgen als zij een legitiem belang hebben, zoals pers en ngo’s.
Lees verder »
ADVERTORIAL
3 opleidingsroutes naar je AA-titel bij HAN Hogeschool

De vraag naar goed opgeleide accountants is groot. Wil jij graag je AA-titel halen? Lees in dit artikel dan meer over de 3 meest gekozen opleidingsroutes. Wat zijn de verschillen? Welke route past bij jou? Laat je bijpraten door de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Start jij ook eind januari?

Lees het artikel »
Personalia | Frans van der Geld nieuwe directeur Audit bij Flynth
Frans van der Geld wordt per 1 december benoemd als nieuwe directeur Audit bij Flynth. Hij volgt Erik Koetje op, die onlangs is benoemd als nieuw lid van de raad van bestuur. 
Lees verder »
Belastingplan, dividend en pensioen: wat is wijsheid voor de dga?
De Tweede Kamer heeft onlangs een aantal amendementen aangenomen bij het Belastingplan 2024. Op 19 december staat de stemming in de Eerste Kamer gepland. Pas dan weten we of en zo ja welke wijzigingen overeind blijven en welke niet. In de tussentijd moet de dga de balans opmaken. Wat is wijsheid?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Basecone | Weten hoe je tijd kunt besparen met automatisch boeken?

Automatiseren hoeft niet moeilijk te zijn. Sterker nog, andere accountancykantoren hebben hebben hun administratie al geautomatiseerd. Doe de scan automatisch boeken van Basecone en ontdek hoe jij tijd kunt besparen.

Start de scan »
Banken en mkb’ers sluiten akkoord over makkelijkere financiering
Banken en MKB-Nederland hebben hun handtekening gezet onder een akkoord om financiering voor het midden- en kleinbedrijf beter beschikbaar en bereikbaar te maken. Het is voor ondernemers in het mkb nu moeilijk om aan geld te komen, zegt de voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof.
Lees verder »
CEA: “Bij code rood is afwachten geen optie”
Op 21 november presenteren de Kwartiermakers Toekomst Accountancysector hun rapport in Den Haag, waarin zij onder meer zullen adviseren over het beroepsprofiel, de inhoud en governance van de accountantsopleiding. In de ideale wereld bevat dit rapport ook veel waardevolle suggesties en adviezen uit het breed gedragen rapport ‘Stip aan de Horizon’.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een cyberaanval zit in een klein hoekje
Tegenwoordig zijn cybercriminelen steeds op zoek naar nieuwe manieren om toegang te krijgen tot systemen en gegevens. Je hebt vast weleens gehoord van cyberaanvallen zoals van phishing via e-mail of ransomware. Maar er zijn ook genoeg onbekende methoden, die minder voor de hand liggend zijn. In dit blog ontdek je verschillende manieren waarmee cybercriminelen via […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Ga niet in de fout in de cloud
Als boekhouder was je vijf jaar geleden een voorloper als je ‘in de cloud’ werkte. Tegenwoordig is het gebruikelijk om vanuit een online administratie te werken. Cloud-werken biedt veel voordelen, maar dan is het wél belangrijk dat je het op de juiste manier doet. Wij geven 10 do’s en dont’s.
Lees verder »
Nederland moet pensioenwet aanpassen na uitspraak Europees hof
Nederland moet de pensioenwet aanpassen. Het Europese Hof in Luxemburg heeft Nederland veroordeeld voor het nationaal houden van pensioengelden van burgers die naar een ander EU-land verhuizen.
Lees verder »
Hoge Raad: betaling MRB én verzoek vereist voor toepassing overgangsrecht oldtimers
Houders van een motorrijtuig dat vóór 1 januari 1988 in gebruik is genomen kunnen voor een tijdvak van een kalenderjaar in aanmerking komen voor een verlaagd tarief van motorrijtuigenbelasting. Daarvoor moet hij én de MRB hebben betaald én een verzoek hebben ingediend voor toepassing van het overgangsrecht.
Lees verder »
Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling interessant is 
Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Slachtoffer toeslagenaffaire krijgt accountantskosten niet vergoed
Kleinere accountantskantoren doen steeds meer wettelijke controles
Countus neemt Alan Accountants & Adviseurs over
Mazars wordt Forvis Mazars, ook in Nederland
OPLEIDINGEN
Post Bachelor Register Erkend Administratie Adviseur (REAA)
Markus Verbeek Praehep
23 november 2023
Coney Mindbreakers Event
Coney Minds
23 november 2023
Online Excel Expert-training voor de accountant: Power BI en Excel
Accountancy Vanmorgen
12 december 2023
VACATURES
Business controller
DRU Industriepark en
Ulft
(Gevorderd) Assistent Accountant – Amsterdam
Vallei Accountants & Adviseurs
Amsterdam
Controleleider – Gouda
Lansigt
Gouda
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN