Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 23 december 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Curator meldt mogelijke faillissementsfraude B&P-groep aan FIOD
Bijna vier jaar na de definitieve teloorgang van de B&P-groep is curator Artjan de Putter nog altijd druk met de afwikkeling van het faillissement van het overblijfsel van de voorheen zeer succesvolle keten van accountantskantoren. De Putter constateerde de afgelopen tijd dat er nogal wat zaken niet in de haak waren bij B&P, blijkt uit […]
Lees verder »
CBb: overheid wees TVL-noodsteun ten onrechte af
De overheid heeft in een aantal gevallen ondernemers ten onrechte noodsteun in de vorm van de TVL onthouden. Dat oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven dinsdag. De eerste omschrijving van de bedrijfsactiviteit in het handelsregister mag niet leidend zijn bij de beoordeling.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Box 2 en 3 in 2021: wat te doen met een miljoen?

De ontwikkelingen in box 3 staan niet stil. Prinsjesdag 2020 bracht met de verhoging van de box 3-vrijstelling slechts een tussenstap. Het nieuwe kabinet zal echter niet echter ontkomen aan de invoering van een box 3-heffing over het werkelijke rendement. In welke box houdt je cliënt voortaan zijn vermogen aan? Jeroen Knol vertelt op 2 maart de fiscaal-juridische mogelijkheden en risico’s.

Lees verder »
RSM voert opnieuw MT1000 aan; waardering voor accountantskantoren lijkt af te nemen
RSM Nederland is voor de derde keer op nummer 1 geëindigd in de categorie accountancy van de MT1000. De waardering voor accountantskantoren lijkt af te nemen; op onderdelen haalt geen enkel kantoor de maximale vijf sterren.
Lees verder »
2020 | MEI | Discussie over derdenverklaring, juridische kopzorgen voor grote kantoren
Het jaar van anderhalve meter, van recessie, van politieke verschuivingen – dat was 2020. Nu de jaarwisseling nadert, blikt Accountancy Vanmorgen terug. Vandaag: mei, de maand waarin grote kantoren onder vuur komen te liggen en de steunmaatregelen veel vragen oproepen bij ondernemers én accountants.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vernieuwde website Fiscaal Vanmorgen

Na 4 jaar was de website toe aan een goede opfrisbeurt! Dat is volgens ons prima gelukt en wij zijn trots op het resultaat. De eerste (online en fysieke) cursussen staan weer online en het aanbod zal de komende weken worden uitgebreid. Neem een kijkje op www.fiscaalvanmorgen.nl en hou ons cursusaanbod in de gaten.

Lees verder »
HET JAAR VAN (7) Erik-Jan Kreuze: Erover ophouden ‘dat we gegevensgericht alles dicht kunnen checken’
Hoe kijken spelers in accountancy en belastingadvies terug op 2020 en wat wensen zij voor 2021? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Erik-Jan Kreuze is mede-eigenaar van Afier Accountants.
Lees verder »
NBA voorziet vertraging in afronding jaarrekeningen
De coronapandemie kan gevolgen hebben voor de kwaliteit van financiële processen en voor een tijdige afronding van de jaarrekening, waarschuwt de NBA in een nieuwe handreiking. ‘Voor accountants leiden de controle op afstand en tussentijdse aanpassingen in de risicoanalyse tot extra werk. Ook is de accountant extra tijd kwijt aan het afgeven van NOW-verklaringen.’
Lees verder »
Wat hoort voor de NOW wel bij de omzet en wat niet? Zeven voorbeelden
Om het omzetbegrip voor de NOW te verduidelijken, heeft het ministerie van Sociale Zaken voor ondernemers een toelichting opgesteld inclusief voorbeelden.
Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 3 – Voorkom bijbetaling vennootschapsbelasting
Maak een reële inschatting van de verschuldigde vennootschapsbelasting in 2021 voor je cliënten. Zo voorkom je dat aan hun bv’s een te lage voorlopige aanslag…
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De uitdager van de status quo

Digitalisering een nice to have? Allang niet meer. Vooruitgang is de norm. Het is wat klanten verwachten; elke dag verbetering. Dit betekent een versnelling van de digitalisering en transformatie van bedrijfsprocessen. Het is die mindset die Yuki als innovatieve speler zo onderscheidt op de markt. Nu Yuki onderdeel is van de Visma-familie opent een nieuw […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Servische oplossing voor personeelstekort wint mondjesmaat terrein
Btw-plicht leidt tot uittocht beleggingsfondsen
Hans Biesheuvel (ONL) zeer bezorgd om geestelijke nood bij ondernemers
OPLEIDINGEN
Afschrijving op vastgoed
Register Belastingadviseurs
31 december 2020
De DGA: alle fiscale ins & outs
NBA Opleidingen
19 januari 2021
Post-hbo AA Theorie en Praktijk
HAN
3 september 2021
VACATURES
Adviseur MKB- Zwolle
de Jong & Laan
Zwolle
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN