Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
maandag 4 april 2016
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen. 
 
 
 
Cybercriminaliteit kost Nederlandse organisaties 10 miljard euro per jaar

Deloitte schat het totale waardeverlies door cyberrisico’s voor de grootste Nederlandse bedrijven en overheid op jaarbasis op 10 miljard euro. Uitgaande van een worst case scenario kan dit bedrag voor individuele organisaties zelfs oplopen tot acht keer meer dan het waardeverlies dat ze mogen verwachten.

Lees meer
 
 
Jurroen Cluitmans over zijn nieuwe accountancy-opleiding: Accountancy-opleiding met anderhalf been in de praktijk

Een nieuwe AA-opleiding, vooral bedoeld voor studenten die opleiding en werk met elkaar willen combineren. Niet alleen voor afgestudeerden van een bacheloropleiding Accountancy, maar ook voor anderen. In gesprek met Jurroen Cluitmans noemt hij als voorbeeld een student van de Hotelschool die na het afsluiten van die studie toch een accountantsopleiding wil volgen en inmiddels aan zijn eerste baan bij een lokaal accountantskantoor is begonnen.

Lees meer
 
Stoomcursus Erfrecht |12 mei 2016 | Utrecht Advertorial

Erfrecht is een delicate kwestie. Als u uw cliënt verkeerd adviseert kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Bernard Schols praat u in één dag bij over alles wat u moet weten over erfrecht. Na het volgen van deze cursus bent u in staat om uw cliënt zo optimaal mogelijk van advies te voorzien, waarmee uw cliënt de fiscus het nakijken geeft.

Meer informatie en aanmelden.

 
Vraag en antwoord over Standaard 4410 en de NVAK-aav

In de rapportage van tijdelijke commissie Standaard 4410 zijn ook enkele vragen (en antwoorden) uit de praktijk opgenomen over toepassing van de Standaard en documentatie.

Lees meer
 
 
ZZP’ers kunnen deze week brief over verdwijnen VAR in bus verwachten

In de periode van 31 maart tot 8 april kunnen ZZP’ers met een VAR een brief van de Belastingdienst in hun brievenbus verwachten over het verdwijnen van de VAR en de nieuwe werkwijze.

Lees meer
 
Accountant, help je klanten groeien! Advertorial

Maak invoerwerk een fluitje van een cent en krijg grip op al je processen met mooie dashboards! Ontdek net als 50% van alle Nederlandse accountants Exact Online voor Accountancy en zie hoe je makkelijk online kunt samenwerken met je klant en meer tijd over hebt voor beter advies.

Probeer vrijblijvend.

 
Bijtellingsfeest autobranche voorbij

De sector Automotive krijgt in 2016 en 2017 te maken met een kater. Na een uitzonderlijk 2015 krimpt de markt tot 415.000 auto’s in 2016 en 395.000 auto’s in 2017.

Lees meer
 
 
“Handboek Ondernemen 2016” en nieuwe versie “Handboek Loonheffingen 2016” gepubliceerd

De Belastingdienst heeft het "Handboek Ondernemen 2016" gepubliceerd. Ook heeft de fiscus een nieuwe versie van het “Handboek Loonheffingen” op de site geplaatst.

Lees meer
 
 
Nieuwe editie Engelstalig handboek jaarrekeningenrecht Deloitte

Deloitte heeft voor het derde achtereenvolgende jaar haar handboek "The Annual Accounts in the Netherlands" gepubliceerd. De nieuwste editie gaat over Boek 2 van het Nederlands Burgerlijk Wetboek met betrekking tot de jaarrekeningen in Nederland.

Lees meer
 
 
Regeling groenprojecten 2016 gepubliceerd

De Regeling groenprojecten 2016, houdende regels inzake in Nederland gelegen projecten welke in het belang zijn van de bescherming van het milieu, is in de Staatscourant gepubliceerd.

Lees meer
 
 
Ingrid Leene en Hans Dekker: Groen licht wetsvoorstel afschaffen Pensioen in Eigen Beheer
De vaste Kamercommissie voor Financiën heeft vorige week groen licht gegeven aan staatssecretaris Eric Wiebes om het wetsvoorstel tot afschaffing van het Pensioen in Eigen Beheer (PEB) verder voor te bereiden. Het wetsvoorstel kent o.a. een afkoopvariant voor huidige PEB-regelingen. Zo’n afkoopvariant is echter niet per definitie financieel/fiscaal aantrekkelijk.
lees meer
 
 
 
Vacatures op Accountancy Vanmorgen
Actuele vacatures in accountancy. Vandaag onder andere vacatures bij JOBS in finance. Wilt u als accountantskantoor het hele jaar door vacatures plaatsen? Neem dan contact op met Marjolijn Margadant (marjolijn@accountancyvanmorgen.nl) en word Vriend van AV.
ga naar de vacatures
 
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door