Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 12 februari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Cypriotisch accountantskantoor geregistreerd als achtste oob-accountant
Sinds vrijdag is ook het Cypriotische accountantskantoor GCP Auditors LTD in Nederland geregistreerd als oob-accountant. Dat heeft de Vereniging MidkapNL bekendgemaakt, die de belangen van Nederlandse smallcap- en midkapbedrijven behartigt.
Lees verder »
Advies Hoge Raad: werkelijk behaalde rendement ook na Wet rechtsherstel box 3 van belang
Wat valt onder ‘werkelijk behaalde rendement’ als bedoeld in het box 3-arrest van de Hoge Raad? En is die vraag nog van belang na de inwerkingtreding van de Wet rechtsherstel box 3? Daarover heeft advocaat-generaal (AG) Pauwels zich vrijdag uitgesproken in een advies dat hij aan de Hoge Raad heeft uitgebracht in vijf box 3-zaken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Mijn klant heeft private equity aangetrokken, en nu?

Hoe bied je dan de beste ondersteuning aan je klant? Op het Nationaal Congres Familiebedrijven vertellen we je graag meer over familiebedrijven en private equity. Op 6 juni praten onze specialisten je bij over de achtergronden, trends en ontwikkelingen.

Meer informatie »
Alternatieven voor toeslagenstelsel in kaart gebracht
Om het toeslagenstelsel af te schaffen of ingrijpend te herzien heeft het kabinet 18 concrete alternatieven uitgewerkt. Staatssecretaris De Vries van Financiën heeft vrijdag het eindrapport Toekomst Toeslagen naar de Tweede Kamer gestuurd, waarin oplossingen voor belangrijke problemen in het huidige toeslagenstelsel staan beschreven.
Lees verder »
Pensioenschade in een geheel nieuw jasje?
De rechtbank Rotterdam heeft in december een geheel nieuwe norm aangelegd voor het bepalen van de hoogte van deze pensioenschade. Dit is de schade die een werknemer lijdt ten aanzien van zijn pensioenopbouw door een voortijdig eindigen van zijn dienstverband.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Jouw mening telt!

Eind vorig jaar hebben de Kwartiermakers toekomst accountancy hun eindrapport uitgebracht waarin zij voorstellen doen voor het “aanjagen en stimuleren van verbeteringen” in de sector.
De kwartiermakers hebben een aantal concrete aanbevelingen gedaan. Zullen deze aanbevelingen leiden tot meer kwaliteit in de sector? Vertel het ons!

Start de enquête »
AV-Top 50 | Meer werkgeluk door strategisch meedenken
Bij Ruitenburg staat het werkgeluk van medewerkers voorop. Het advies- en accountantskantoor investeert in een fijne werkcultuur, biedt volop ontwikkelmogelijkheden en betrekt medewerkers heel bewust bij de bedrijfsvoering. “We luisteren echt naar de mening van collega’s.”
Lees verder »
Personalia | Qconcepts benoemt Joke Rigter tot Partner Sustainability
Per 1 februari is Joke Rigter benoemd tot Partner Sustainability. Met deze partnerbenoeming versterkt Qconcepts de ESG-propositie.
Lees verder »
Nieuwe compliancetool NBA voor kleine mkb-kantoren
De NBA heeft COMPact gelanceerd, een nieuwe compliancetool waarin compliancetaken worden gebundeld in een overzichtelijke digitale jaarplanning met per taak handige links en informatie over de van toepassing zijnde regelgeving.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Koppelen met een datahub geeft je accountantskantoor controle over data
CRM-software, financiële- en administratiepakketten en boekhoudsoftware zijn slechts een paar van de tools die accountants dagelijks gebruiken. In de praktijk betekenen verschillende applicaties vaak dat klantdata handmatig moet worden overgezet, heen-en-weer wordt gemaild of lokaal wordt opgeslagen. Niet efficiënt, maar hoe kan het dan anders?
Lees verder »
Langstlevende ook bij beneficiaire aanvaarding met gehele vermogen aansprakelijk voor legaten
De twee oudste kinderen van Jan des Bouvrie kunnen op dit moment geen geld opeisen uit de nalatenschap van hun vader. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland onlangs bepaald in een zaak die de twee oudste kinderen hadden aangespannen tegen de weduwe en de jongste kinderen van de in 2020 overleden interieurontwerper.
Lees verder »
Mazars waarschuwt: liquiditeit in vastgoed verder onder druk door fiscale maatregel
Door de opeenstapeling van fiscale maatregelen de afgelopen jaren staat de liquiditeitspositie van vastgoedorganisaties in Nederland steeds vaker onder druk, constateert Mazars. Boven de markt hangt nu een specifieke aanscherping van de zogeheten earningsstrippingmaatregel voor vastgoedorganisaties.
Lees verder »
Belastingdienst komt met compensatie aangifteselectie op niet-fiscale gronden
Een groep van ongeveer 2.500 mensen krijgt een financiële compensatie van de Belastingdienst omdat het niet aannemelijk is dat hun belastingaangiften op fiscale gronden zijn geselecteerd. Dat schrijft staatssecretaris Van Rij van Financiën in een Kamerbrief.
Lees verder »
Zelfgekozen verrekeningsjaar doorslaggevend bij omzetting ab-verlies
Bij een verzoek om een ab-verlies om te zetten in een belastingkorting kan iemand zelf kiezen voor een verrekeningsjaar dat voldoet aan de eisen voor verrekening. Zolang de beschikking belastingkorting niet onherroepelijk is vastgesteld kan er gekozen worden voor een ander jaar. 
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Forse stijging wegenbelasting verwacht
BDO tikt Twenterand op vingers, gemeente wast handen in onschuld
Aanbevelingen AFM over onderbouwen klimaatdoelstellingen
Van Rij: 40.000 betalingsregelingen ingetrokken, nu nog 55.000 ondernemers met betalingsachterstand
OPLEIDINGEN
4400 Opdrachten tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden
Extendum
28 februari 2024
Cursus Vennootschapsbelastingplicht voor verenigingen, stichtingen en coöperaties
Accountancy Vanmorgen
8 april 2024
Cursus Werkkostenregeling
Accountancy Vanmorgen
8 april 2024
VACATURES
(Junior) Accountant AA – Gouda
Lansigt
Gouda
Assistent accountant
Joanknecht
Relatiebeheerder accountancy – Groningen
Moore MTH
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN