‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nyt om kræftforskning 16-03-2022

Da de oversete patienter kom frem i lyset

De overlever tarmkræft, men døjer med senfølger efter operationen. Danske læger har udviklet et redskab til at finde patienter, der har brug for hjælp til senfølger efter endetarmskræft. Redskabet er oversat til 35 sprog og bruges i dag i hele verden. Det er resultatet af forskning, som Kræftens Bekæmpelse støttede helt tilbage i 2007 - og som fik en gruppe oversete patienter frem i lyset.
Læs artiklen

Måling af kræft-DNA i blod kan ændre kræftbehandling

Blodprøver der måler kræft-DNA i blod, kan opspore tilbagefald hurtigt og vinde afgørende tid for patienter, der ellers har stor risiko for at dø af sygdommen, viser stort forskningsprojekt på Aarhus Universitet. Kræftens Bekæmpelse har støttet forskningen.
Læs artiklen

Ny forskning i senfølger efter knoglekræft hos børn

Børn, der overlever knoglekræft af typen osteosarkom eller Ewings sarkom, har risiko for at udvikle senfølger op til 30 år efter behandlingen. Det viser en stor nordisk undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse. Forskerne håber, at den nye viden kan bruges til at skabe større fokus på tidlige tegn på senfølger.
Læs artiklen

Kræftceller i dvale kan være et mål for kræftbehandling

Kræftceller er mest kendt for deres uhæmmede vækst, men ny forskning fra blandt andre Kræftens Bekæmpelse viser, at kræftceller også opfører sig modsat: Efter en dvale-lignende tilstand kan kræftceller genoptage deres vækst mere aggressivt og blive modstandsdygtige over for behandling. Den nye viden kan måske bruges til at udvikle nye behandlinger.
Læs artiklen

Hvilke bivirkninger giver kvinders hormon-prævention?

P-piller, spiral og andre former for prævention, der indeholder hormoner, kan have bivirkninger. Men man mangler i dag et fuldstændigt billede over hvilke. Det vil et nyt forskningsprojekt nu kortlægge. Målet er at udvikle et online værktøj, der kan gøre det nemmere for kvinder at vælge den rette prævention til netop dem.
Læs artiklen

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Millionbevilling giver supermikroskop til kræftforskning

Forskere i Kræftens Bekæmpelse er eksperter i at bruge mikroskoper. Og nu skal et nyt supermikroskop styrke forskning for blandt andet at finde nye lægemidler. Indkøbet bliver muligt takket være en stor bevilling på 49,7 mio. kr., som samtidig vil styrke det nationale samarbejde inden for billedanalyser.
Læs artiklen