Nieuws | Blogs | Routes
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Bekijk deze e-mail online

Van 10 tot en met 20 september vond de 11-daagse estafettewandeling het Vrijheidspad plaats. Onze Wandelaar des Vaderlands, Lana, en wandelredacteur Eva Hopstaken liepen allebei een etappe mee in de voetsporen van onze bevrijders. 

Ontdek meer

Oktober challenge: Back on Track


Het is tijd om lekker sportief de herfst in te stappen! Doe mee met het digitale ‘Back on Track’-evenement in de Wandel.nl-app en laat oktober een maand zijn vol mooie wandelingen. Ga jij de challenge aan?


Doe mee!

5 redenen om het Oranje-Nassaupad te bewandelen


Ben jij een liefhebber van natuur, cultuur en geschiedenis? Dan is het Oranje-Nassaupad de perfecte wandelroute voor jou. Deze wandelroute heeft alles: van mysterieuze grafheuvels tot sfeervolle dorpjes en uitgestrekte landgoederen. Wij delen 5 redenen om het Oranje-Nassaupad zelf te beleven.


Lees meer

Pelgrimeren in Brussel, in het spoor van Santiago de Compostella

Al honderden jaren maken wandelaars de voetreis naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostella. Om ervoor te zorgen dat pelgrims niet verdwaalden, worden de routes aangeduid met de iconische Sint-Jakobsschelp.

Eva Hopstaken volgde deze symbolen door de binnenstad van Brussel.

Ga mee

Onderzoek naar wandelen met knieklachten – doe je mee?


Stel, je hebt knieklachten door knieartrose. Is het dan wel goed om door te blijven wandelen? En hoelang en hoe vaak dan? Worstel je zelf met deze vragen, dan kun je nu deelnemen aan een wetenschappelijk onderzoek van het Erasmus MC, om mee te werken aan een gedegen antwoord.


Naar het onderzoek

Wandelen tussen burlende edelherten


In de herfst klinkt er een indrukwekkend geluid in verschillende natuurgebieden, zoals op de Veluwe. Het is het geluid van burlende edelherten. Wandel.nl zet de mogelijkheden op een rij om in Nederland de bronsttijd van edelherten mee te maken. 


Ga op zoektocht

Uitgelichte wandelevenementen

📅 20-22 september | Vlucht 14-18 | Uden

📅 21 september | Krabbentocht | Bergen op Zoom

📅 21 september | Water- en Windwandeltocht | Burgh-Haamstede

📅 21 september | HerinneringenRit | Amersfoort

Tips om je regenjas waterdicht te houden


Met de herfst voor de deur hebben we ook weer grotere kans op een natte wandeling. Met deze tips zorg je ervoor dat je regenjas waterdicht blijft. Van het op de juiste manier dragen van een regenjas tot het opnieuw impregneren van de jas. 


Naar de tips

Volg ons ook via social media

Download de Wandel.nl App

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je abonnee bent van de Wandel.nl Nieuwsbrief. Let op, wanneer je je afmeldt word je voor alle e-mails van Wandel.nl afgemeld. 


Naam:

E-mailadres: newsletter@newslettercollector.com


Uitschrijven & Gegevens wijzigen

Koninklijke Wandelbond Nederland, Berg en Dalseweg 125, 6522 BE Nijmegen, The Netherlands