5 hotspots van de vliegenzwam | Nu te zien: kleine vuurvlinder | Burlende damherten
FOTO VD WEEK

FOTO VD WEEK

Prachtige plaat van een Siberische grondeekhoorn door Ellen Stegeman >
Roots
TIJD VAN HET JAAR
HOOR EN ZIE BURLENDE DAMHERTEN

Het is nu de beste tijd om op pad te gaan voor het zien en horen van burlende damherten. De komende weken worden de dieren het actiefst. Roots geeft tips voor de beste plekken om dit bijzondere fenomeen mee te maken.
Foto: Roots archief

Roots
PADDENSTOELENSEIZOEN
5 HOTSPOS VAN DE VLIEGENZWAM

Met zijn rode hoed en witte stippen is de vliegenzwam een van de meest tot de verbeelding sprekende paddenstoelen. Dus de moeite waard om van dichtbij te bekijken. Bovendien kun je dan meteen nog wat andere interessante soorten meepikken.
Foto: Maria van Dijk

Advertorial
Roots
Kom wandelen in het grootste bos van de Randstad

Als een oase van rust, vind je tussen Utrecht en Amersfoort de Utrechtse Heuvelrug. De regio staat bekend om haar prachtige kastelen, heidevelden en zandverstuivingen. Laat je inspireren door de vele wandelroutes en kom wandelen op de Heuvelrug!

Roots
OPVALLENDE VERSCHIJNING
KLEURRIJKE KLEINE VUURVLINDER

In het warme najaarszonnetje vliegen er nog veel vlinders, waaronder de kleine vuurvlinder. Ze zijn het talrijkst in het duingebied. Kleine vuurvlinders vallen op door hun felle kleuren: fonkelend oranjerood op de voorvleugels en de achterrand van de achtervleugel.
Foto: Paul Böhre

Roots
Roots Basiscursus Natuurfotografie

Ben je beginnend natuurfotograaf met een digitale (spiegelreflex)camera met verwisselbare lenzen of een systeemcamera met een zoomlens? En wil je je verder ontwikkelen in het fotograferen van landschappen, vogels, insecten en zoogdieren? Dan is deze basiscursus echt iets voor jou! Onder de bezielende leiding van professioneel natuurfotograaf Henkjan Kievit leer je de kneepjes van het vak.

Roots
TERUG VAN WEGGEWEEST
DE SCANDINAVISCHE ROODBORST

Vanaf deze week is hij er weer: dan keert de roodborst terug op zijn vaste winterhonk. Roots redacteur Paul Böhre telde er alleen bij hem in de straat al meer dan vijf. Dikke kans dat de roodborst in jouw tuin een Scandinavische roodborst is.
Foto: Paul Böhre

Roots
IN DE BAN VAN..
WILDE ZWIJNEN: DE NOZEMS VAN HET BOS

Sinds zijn negende is Harry Voss in de ban van wilde zwijnen. Wilde zwijnen zijn unieke dieren en tegelijk heel gewoon. Aards en onafhankelijk. In het oktobernummer vertelt hij alles over zijn passie voor deze dieren, op de site alvast een voorproefje.
Foto: Getty Images

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden