InfraTech
De derde dag van InfraTech 2021 Online

De derde dag van InfraTech 2021 Online zit erop! Het was weer een succesvolle en inspirerende dag met veel verschillende kennissessies van onder andere CROW, Bouwend Nederland, De Bouwcampus, Nebest en Gemeente Rotterdam.

Het thema van vandaag was "Implementeren en doen". Pieter Litjens, dagvoorzitter van vandaag en Algemeen Directeur bij CROW, zegt hierover:  
"Er wordt veel gepraat over innoveren en nieuwe dingen die bedacht moeten worden, maar wat bestuurders te weinig zien is dat er aan de lopende band innovaties plaatsvinden. Bestuurders moeten ook vertrouwen op vakmanschap en het risico durven te nemen om innovaties daadwerkelijk toe te passen in grote projecten.”

Heeft u uw persoonlijke programma voor morgen ook al samengesteld? Morgen is alweer de laatste dag van InfraTech 2021 Online. Ga via deze link naar het platform. Door de kennissessies van uw keuze toe te voegen aan de event agenda komen deze in uw persoonlijke programma te staan. 

Graag tot morgen!

Morgen de laatste dag, registreer nu om live mee te kijken
Kennissessie IFT
Kennissessies CROW

Vandaag vonden er twee inspirerende sessies van CROW plaats. Tijdens de goedbezochte Masterclass Aanbesteden 'Twee fasen contracteren' werd er gesproken over twee fasen contracten, waarbij de opdrachtgever en de aannemer eerst samen aan de ontwerpfase werken. In deze fase hebben zij de ruimte om verschillende oplossingen en ideeën te bespreken, bijvoorbeeld op het vlak van duurzaamheid, veiligheid of innovatie. "Gunnen op samenwerkingsaspecten is in een twee fasen contract veel belangrijker dan gunnen op de kwaliteit van werk in de uitvoering", zegt Rob Luiten, consulent aanbesteden en contracteren bij CROW.

In de sessie 'Platform Bruggen' kondigde CROW de oprichting van Platform Bruggen aan, met als doel het delen en borgen van kennis en samen innovaties versnellen die bijdragen om de vervangings-, renovatie- en verduurzamingsopgave met de beschikbare middelen efficiënter en effectiever tot een succes te maken. 

 

De circulaire stad

Tijdens de sessie 'De circulaire stad' van de Gemeente Rotterdam werd er ingegaan op de grote vervangings- en renovatie opgave van bruggen in Nederland. De Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat (AMROR) nodigden verschillende experts uit om samen na te denken over de uitdagingen en oplossingen die hierbij komen kijken. 

Mozafar Said, Assetmanager bij de Gemeente Rotterdam:
"Aan de kant van de opdrachtgevers is een slag te maken. Het proces voor aanbestedingen moet makkelijker worden. Hoe zorgen we ervoor dat het productie- en realisatieproces makkelijker wordt gemaakt, zodat circulair bouwen gerealiseerd kan worden?" 

Maurice Kardas, Manager Business Development bij Royal Haskoning DHV vertelt dat er inmiddels getest wordt met het 3D printen van een brug van 6 meter: 
"Door het toepassen van sensoren kunnen wij de brug monitoren en gericht inspecties uitvoeren. Zo kunnen we leren van het ontwerp- en het printproces en dit continue leerproces brengt ons op een hoger niveau. Deze manier van werken biedt ook kansen voor nieuwe businessmodellen, bijvoorbeeld statiegeld op een brug. Zo komt de brug terug bij ons en weten we zeker dat het hergebruikt wordt. Zo dragen wij bij een circulaire en leefbare stad." 

De circulaire stad
De Watertafel

Tijdens Infratech 2021 gaan de waterschappen iedere dag van 11:30 - 12:00 uur in gesprek aan De Watertafel. Vandaag werd er gesproken over de transitie naar een emissieloze bouwplaats. Dat kan alleen in nauwe samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers worden opgepakt. Henkjan van Meer, Beleidsadviseur Publiek opdrachtgeverschap/ inkoop en aanbesteding bij UvW zegt: "De waterschappen laten in de dijkversterkingsprojecten zien dat een emissieloze uitvoering nu al mogelijk is.”

Morgen wordt er afgesloten met een Watertafel over de marktvisie. Wat heeft het marktvisiedocument 'De waterschapsmarkt van de toekomst’ opgeleverd? En waar valt nog winst te behalen? Marleen Hermans, hoogleraar Publiek opdrachtgeverschap in de bouw aan de TU Delft deed hier onderzoek naar en deelt haar bevindingen. Mis het niet!

Sfeerbeeld InfraTech
09:45 uur - Dagopening vrijdag 14 januari

Marijke Roskam zal ook tijdens deze dagopeningssessie weer een introductie geven over de laatste dag van InfraTech Online met als thema: 'How to Move Forward'. Samen met Hermineke van Bockxmeer (Gemeente Rotterdam) en Jolanda Jansen (Rotterdam Ahoy) blikken we vooruit op wat komen gaat. Daarnaast geven we tijdens de laatste dagopening speciale aandacht aan het heugelijke feit dat Rotterdam Ahoy vandaag precies 50 jaar bestaat! Inclusief speciale onthullingen, u bent er toch ook bij?

Meld u nu aan voor de dagopening van morgen!
Morgen weer een interessant programma

Morgen staat er weer een inspirerend programma voor u klaar! Het thema van alweer de laatste dag van InfraTech 2021 Online is How to Move Forward. Wat kunt u morgen verwachten?

Programma vrijdag
Bekijk volledig kennisprogramma
Civiele Techniek Magazine
Civiele Techniek afbeelding
Bent u benieuwd naar het vakblad van onze media partner Civiele Techniek? En wilt u alles lezen over grond-, weg- & waterbouw en verkeerstechniek? 

 

Bekijk dan deze link.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte! 
Deel uw eigen foto's met #InfraTech2021
InfraTech
InfratechRottderdam AhoyFacebooklinkedINTwitterYouTubeInstagramAgenda
Internationale InfraTech producties
Partner
Gastheren
Gemeente Rotterdam
Gemeente Rotterdam
Strategische partners
Bouwend NederlandCrowDe Bouw Campus
Organisatie
Rotterdam Ahoy
SAMENWERKINGSPARTNERS
Stichting rondom GMW Topvrouwen in de bouw Techniek Nederland Geobusiness Bouwend Nederland Vereniging Modern Straatwerk Next Generations Infrastructures
MKB -Infra Stadswerk NL Ingenieurs Jonge Geesten Het opdrachtgevers forum in de bouw Jonge Geesten Vereniging van waterbouwers
NSTT
Newsletter2021-01-14 18:36:01