InfraTech
Uitgebreid digitaal kennisprogramma - Dag 4: 15 januari 2021

Vier dagen lang kunt u op het InfraTech Netwerk Platform terecht voor interessante presentaties, case-studies, debatten en webinars. Samen met onze programmapartners nemen wij u mee op kennisreis aan de hand van de verschillende thema's: verbinden, innovatie, implementatie en how do we Move Forward. In deze nieuwsbrief vertellen wij u graag meer over het programma van de laatste dag. 

Als u zich al geregistreerd heeft voor InfraTech 2021 heeft u al inloggegevens ontvangen en kunt u via deze link inloggen op het platform. Door de kennissessies van uw keuze toe te voegen aan de event agenda komen deze in uw persoonlijke programma te staan. Als u zich nog niet geregistreerd heeft, kunt u dat op onze website doen. Door middel van een online registratie bent u automatisch bezoeker van het InfraTech Netwerk Platform en zal u uitgenodigd worden om deel te nemen aan het platform. 

Wij ontmoeten u graag digitaal van 12 - 15 januari 2021! 

Ochtendprogramma
Dit zijn de sessies van vrijdag 15 januari

09:45 - 10:00 uur - Dagopening
Tijdens de dagopening zal moderator Marijke Roskam een introductie van de dag geven. Het thema van de dag (How to Move Forward) wordt toegelicht en Marijke blikt samen met de dagvoorzitter, vooruit op wat komen gaat. Maar daar blijft het niet bij! Tijdens de opening van de laatste dag geven we speciale aandacht aan het heugelijke feit dat Ahoy vandaag precies 50 jaar bestaat. Inclusief speciale onthullingen, u bent er toch ook bij?

10:00 - 11:00 uur - Gemeente Rotterdam: De slimme stad
Hoe kunnen we de ontwikkeling en het onderhoud van de stad slimmer inrichten? Welke tools zijn bijvoorbeeld al om infrastructuurvraagstukken te simuleren en hoe kunnen we deze inzetten. Hoe kunnen deze vraagstukken cross-sectoraal worden aangepakt? Hierover gaan we met overheid en markt in gesprek!

11:30 - 12:00 uur - Unie van Waterschappen: De Watertafel: 5 jaar samenwerken volgens de marktvisie. Waar staan we nu?
5 jaar geleden ondertekenden de Unie van Waterschappen, het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), Bouwend Nederland, Vereniging van Waterbouwers, MKB Infra, NLingenieurs, UNETO-VNI en ENVAQUA het marktvisiedocument 'De waterschapsmarkt van de toekomst’. In 2018 heeft CUMELA het visiedocument als negende partij onderschreven. Wat heeft dit opgeleverd? En waar valt nog winst te behalen? Marleen Hermans, hoogleraar Publiek opdrachtgeverschap in de bouw aan de TU Delft deed hier onderzoek naar en deelt haar bevindingen.

sfeerbeeld

11:30 - 12:00 uur - Break-out Sessies: 

  • Ronde tafel gesprek - Shell: Collaboration for net-zero cities and infrastructure
    Shell biedt, in lijn met haar ambitie om in 2050 of eerder een energieneutraal bedrijf te zijn, een breed scala aan koolstofarme energieoplossingen aan. In deze ronde tafel sessie wordt besproken hoe bouwbedrijven, energieleveranciers, mobiliteitsspelers en misschien anderen zouden moeten samenwerken om koolstofvrije steden en infrastructuur vorm te geven en te ontwikkelen.
     
  • Nebest: Risicogestuurde inspectie van bruggen en kademuren een voorbeeld uit de praktijk
    Om inzicht te verschaffen in de toekomstige onderhouds- en vervangingsopgave van de bruggen en kademuren in de gemeente Amsterdam voert Nebest de komende jaren drie contracten uit. Nebest vult deze uitgebreide rol in door het uitvoeren van instandhoudingsanalyses, (duik)inspecties en materiaalkundig onderzoek in eigen laboratorium. In dit webinar lichten we stapsgewijs de risicogestuurde aanpak die we binnen dit project hanteren toe.
Bekijk volledig kennisprogramma
Middagprogramma

13:00 - 13:30 uur - NLIngenieurs: Gevolgen van het klimaatakkoord op de GWW-sector
We staan voor het oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken van de komende jaren, waaronder de energietransitie. In deze sessie gaan wij in op welke aanpak de ingenieursbranche voor ogen heeft.

14:30 - 15:00 uur - Nebest: Herbeoordeling bestaande houten paalfunderingen
De funderingsproblematiek van houten paalfunderingen manifesteert zich in een groot deel van het land. De oorzaken van funderingsproblemen zijn erg divers. Houten paalfunderingen kunnen worden aangetast door schimmels en/of bacteriën. Een tekort aan grondmechanisch draagvermogen kan een rol spelen, of een extreem lage waterstand. In dit webinar belichten we stapsgewijs het onderwerp herbeoordeling van bestaande houten paalfunderingenen. Ook worden enkele veelvoorkomende herstelprincipes besproken.

15:00 - 15:15 uur - Afsluiting Infratech 2021 Online
Wat hebben we vandaag gezien, gehoord en geleerd? We reflecteren kort op de hoogtepunten van de dag aan de hand van het thema ''How to Move Forward''. Daarna sluiten we InfraTech 2021 Online af met een terugblik op de gehele week. 

Registreer nu voor een digitaal bezoek aan InfraTech 2021
InfraTech
InfratechRottderdam AhoyFacebooklinkedINTwitterYouTubeInstagramAgenda
Internationale InfraTech producties
Partner
Gastheren
Gemeente Rotterdam
Gemeente Rotterdam
Strategische partners
Bouwend NederlandCrowDe Bouw Campus
Organisatie
Rotterdam Ahoy
SAMENWERKINGSPARTNERS
Stichting rondom GMW Topvrouwen in de bouw Techniek Nederland Geobusiness Bouwend Nederland Vereniging Modern Straatwerk Next Generations Infrastructures
MKB -Infra Stadswerk NL Ingenieurs Jonge Geesten Het opdrachtgevers forum in de bouw Jonge Geesten Vereniging van waterbouwers
NSTT
Newsletter2021-01-05 14:19:01