Ricoh Open - Facebook   Ricoh Open - Twitter   Ricoh Open - Instagram
Ricoh Open
 
 

GRASSEIZOEN GEOPEND!

 
  Dag één van het Ricoh Open is aangebroken. Een belangrijk moment, dat ver voorbij de poorten van het Autotron doorklinkt. Rosmalen is tenslotte één van de eerste locaties voor spelers om voet op gras te zetten.



De start van zo’n nieuwe fase op de ATP- en WTA-kalender verdient niet alleen mooi weer, maar ook een interessant programma.

Het centre court kleurt in de eerste wedstrijd van het toernooi al oranje. Arantxa Rus, toegelaten met een wildcard, maakt er deel uit van de Match of the Day. De talentvolle Timea Babos uit Hongarije is de tegenstandster van de linkshandige speelster uit Monster.

Dat leeftijd maar een getal is, bewijst Jelena Jankovic. De voormalig nummer één van de wereld stond tien jaar (!) geleden al eens in de finale op het Brabantse gras. Anno 2017 is de 32-jarige speelster nog altijd een graag gezien gezicht in het vrouwentennis. De Servische veterane neemt het in de tweede partij op tegen de Tsjechische qualifier Petra Krejsova.

Tweevoudig titelverdediger Nicolas Mahut maakt ook zijn opwachting, tegen de Amerikaanse kwalificant Dennis Novikov.
Mocht de Fransman opnieuw de trofee grijpen dit jaar, dan wordt hij de eerste viervoudig kampioen in de toernooigeschiedenis. Vooralsnog staat hij met drie titels (2013, 2015 en 2016) op gelijke hoogte met niemand minder dan ex-nummer één van de wereld Patrick Rafter.

Terwijl Nederlandse nummer twee Tallon Griekspoor in het laatste duel in het stadion oog in oog staat met de goede Canadese grasspeler Vasek Pospisil, sluit Camila Giorgi het programma op Court 1 af. De aanvallende Italiaanse won het Ricoh Open in 2015 en treft in de persoon van de linkshandige Varvara Lepchenko een pittige opponente in haar eerste partij.

Er komen in totaal vijf Nederlanders in actie vandaag. Toppers Kiki Bertens (met Demi Schuurs) en Robin Haase (met Dominic Inglot) vangen hun campagne aan in het dubbelspel en kunnen op de buitenbanen van dichtbij worden bewonderd.

Ricoh Open


DAGPROGRAMMA 12 JUNI CENTRE COURT


11:00   WTA
Arantxa Rus (NED) vs. Timea Babos (HUN)
Niet voor 12:30   WTA
Jelena Jankovic (SRB) vs. Petra Krejsova (CZE)
Niet voor 14:30   ATP
Nicolas Mahut (FRA) vs. Dennis Novikov (USA)
Gevolgd door   ATP
Tallon Griekspoor (NED) vs. Vasek Pospisil (CAN)

VOLLEDIG DAGPROGRAMMA



Catch of the day



ricohopen - De lijnen op het centre courts staan. Ricoh open 2017 kan beginnen. #RicohOpen



82 vind-ik-leuks
1 DAG GELEDEN

 
 
Ricoh Open
 

Uitschrijven / Gegevens wijzigen
Powered door YMLP