Nieuwsbrief van 26-3-19 6:55:00
Online bekijken

Thema dakramen en lichtstraten

Solatube verlicht op een slimme manier uw huis met daglicht

Een fijn huis om in te wonen wordt mede gecreëerd door de aanwezigheid van daglicht. Mensen, functioneren namelijk het beste in een leefomgeving met veel daglicht. Er zijn veel manieren om licht aan te brengen in een woning, maar niet iedere toepassing is wellicht geschikt voor uw huis of uw project. Er bestaat echter een oplossing die nagenoeg overal toegepast kan worden: de Solatube daglichtbuis.

Vlakkelichtkoepel levert prefab daklichten met triple glas

Het dak van de Noordwijkse bibliotheek was dringend toe aan renovatie. Voor de nieuwe daklichten stelde de gemeente strenge eisen ten aanzien van gewicht, isolatiewaarde, maatvoering, lichtinval, logistiek en prijs. Vlakkelichtkoepel (Heruvent B.V.) wist deze uiteenlopende voorwaarden in één oplossing te combineren en leverde 20 grote koepels met triple glas gecombineerd met een onderscheidend hoge isolatiewaarde, zowel thermisch als akoestisch.

JET GlassLight vlakglazen daklichten - een groots panorama

Vlakglazen daglichtproducten onderscheiden zich ten opzichte van andere dakvensters door het strakke ononderbroken glasoppervlak, wat een groots panoramazicht oplevert. Vlakglasproducten zijn dan ook goed toepasbaar in een woon- en werkomgeving met een strak design.

VELUX Modulaire Lichtstraat - daglichtoplossing voor het platte dak

Dit unieke modulaire lichtstraatsysteem is geschikt voor zowel utiliteits- als woningbouw. Voor optimaal comfort is de modulaire lichtstraat ook leverbaar met een elektrisch te bedienen VELUX INTEGRA® module, zo ventileert u met één druk op de knop! Om het daglicht in de zomer te temperen, is het mogelijk iedere module te voorzien van perfect passende zonwering.

Brandveiligheid, comfort en esthetica gaan hand in hand

‘Onzichtbare’, esthetische, energiezuinige uitzetramen en (glas)lamellen van Kingspan|Brakel Atmos zorgen zowel voor brandveiligheid als voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld als ze uitgevoerd worden met BIPV (Building Integrated Photo Voltaics).

Daglicht via het dak: voorschriften en ontwerpdetails

Of je een dakkapel nu prefab aan laat rukken, of je gaat ambachtelijk aan de slag; of je het dakraam of de lichtkoepel in laat bouwen of je bent zelf handig - in alle gevallen moet er toch op een aantal punten gelet worden. Lees hier meer over daglichttoetreding, vergunningen en ontwerpdetails.

Zijn daklichten, daglichtbuizen, dakramen en lichtkoepels vergunningsvrij of niet?

Een kamer met een donkere hoek, een keuken waar altijd het licht aan moet, een inpandige badkamer, een walk-in closet – er zijn veel ruimtes te bedenken die baat zouden kunnen hebben bij wat extra daglicht. Wanneer het maken van een raam in een gevel vanwege de ligging van de ruimte niet praktisch of zelfs niet mogelijk is, kan daglicht van boven misschien uitkomst bieden. Maar mag dat allemaal zomaar?
4.777
Leveranciers
27.457
Producten
600.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.