Nieuwsbrief van 30-10-18 6:45:00
Online bekijken

En nog veel meer fraaie oplossingen zien het licht

Van-het-gas-af met het Solar Power Pack van Nelskamp

Nelskamp Dakpannen biedt met het Solar Power Pack (SPP) een relatief onbekend én zeer esthetisch alternatief voor CV-ketels. Het Solar Power Pack is een totaalsysteem dat te vergelijken is met aardwarmte. Nu ligt echter het energieveld van minimaal 24 m2 op het dak i.p.v. in de bodem. Aanschaf van 24 m2 solar dakpannen, een warmtepomp plus een 800 liter voorraadvat komt op een totale investering van rond de € 24.000,- excl. btw.  Deze investering is gelijkwaardig aan geothermische oplossingen, echter met een hoger rendement en minder risico.

Voorkom problemen met indak PV-systemen

De toepassing van zonnepanelen neemt in razende vaart toe. Vanwege esthetisch redenen zijn dit steeds vaker indak-systemen. Maar welke invloed heeft dit op de dakconstructie? Dit artikel vertelt wat er fout kan gaan en hoe u fouten kunt voorkomen.

We lopen voorop in energie-innovatie –

het komt er alleen niet altijd uit

Ondernemers Esther Philipse en Alfred van Hese verwonderden zich al jaren dat er zo weinig mooie zonnepanelen op de markt waren. In 2012 zijn zij in Eindhoven begonnen met Aerspire, een innovatief concept van dakbedekking en energie-opwekking in één. “Zo mooi kan zonne-energie zijn!” Aerspire liep dus een paar jaar voor op Elon Musks Tesla, dat vorig jaar zijn Solar Roof introduceerde…
Zonne-energie van A tot Z

Sunday roept op tot deelname aan kennisarena

Ondernemers uit het Nederlandse bedrijfsleven en onderzoekers van Nederlandse universiteiten en kennisinstellingen presenteren op 7 november tijdens de Sunday de zonne-energie-innovaties van de toekomst. Op de speciaal in het leven geroepen kennisarena wordt de staat van ontwikkeling van de Nederlandse zonne-energiesector gepresenteerd met specifieke aandacht voor innovatie en technologie.

Pure Energie bouwt solardak met 14.000 zonnepanelen bij De Groot Vroomshoop

De Groot Vroomshoop, onderdeel van het Koninklijke VolkerWessels-concern, bedekt een groot gedeelte van haar daken van de vestiging in Vroomshoop met ruim 14.000 zonnepanelen. Het totale oppervlak is gelijk aan 5 voetbalvelden en levert maximaal 4 MW aan groene stroom per jaar op, waarmee het één van de grootste solardaken van Overijssel is. Pure Energie is 5 keer op rij uitgeroepen tot groenste energiebedrijf van Nederland en al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in duurzame projecten op het gebied van wind- en zonne-energie.

NIBE-partner Triple Solar wint Innovative Energy Solution Award 2018

Tijdens de vakbeurs Energie 2018 heeft NIBE-partner Triple Solar de Innovative Energy Solution Award 2018 gewonnen met het innovatieve PVT warmtepomppaneel. Dit paneel wekt namelijk niet alleen stroom op, maar wint ook duurzame warmte terug uit daglicht, zonlicht én buitenlucht. Cees Mager, directeur van Triple Solar, is blij met de erkenning voor het – inmiddels wereldwijd gepatenteerde – warmtepomppaneel. “Ons product biedt dan ook een unieke, duurzame en 100% geluidloze energieoplossing die een uitstekende bijdrage kan leveren aan de energietransitie.”

NBD Themapagina Zonne-energie

Ben je op zoek naar zonnepanelen of zonnecollectoren? Of ben je op zoek naar productdetails of achtergrondinformatie? Wil je een keuze maken uit meerdere leveranciers van zonnepanelen en zonnecollectoren? NBD-Online probeert je verder te helpen. Hier vind je de laatste trends in zonne-energie, innovaties vanuit de fabrikant, bouwkundige informatie en nog meer interessante blogs en artikelen.
4.777
Leveranciers
27.457
Producten
600.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.