Wonderlijke wasplaten | Het raadsel rond de duindoorn
VUUR & GOUD

VUUR & GOUD

Nu te zien: de vuurgoudhaan. Maar hoe herken je dit 9,5 cm kleine vogeltje?
Roots
Bronsttijd damherten
HOLLANDSE IMPALA GAAT LOS

Oktober is dé maand om bronstige damherten in actie te zien. Een spektakel dat je op diverse plekken van dichtbij kunt meemaken, bijvoorbeeld in nationaal park Zuid-Kennemerland. Roots legt uit hoe deze vechtersbazen de messen slijpen...
Foto: Ruud Maaskant

Roots
Doe mee: Foto van de Maand
EVEN SNUFFELEN

Voor onze fotowedstrijd van oktober werd deze komische foto ingestuurd: een eekhoorn die ruikt aan een vliegenzwam. Het is daarmee de Foto van de Week geworden. Heb jij ook nog een verrassend beeld? Stuur het in. Het thema is rood/oranje/geel.
Foto: Inge Duijsens

Roots
Natuurkennis
DUINDOORNMYSTERIE

Het is bessentijd. In de duinen zit de duindoorn nu vol oranje bessen. Maar wacht eens, sommige duindoornstruiken zijn helemaal leeg. Hebben trekvogels soms een speciale voorkeur, of is er iets anders aan de hand?
Foto: Laurence Delderfield

Roots
Nu te zien!
WASPLATEN

Wasplaten worden de orchideeën onder de paddenstoelen genoemd. Niet zonder reden: ze hebben prachtige kleuren en vormen. En de maand oktober is de beste tijd om de bijzondere wasplaten te vinden.
Foto: Paul Böhre

Roots
Natuurwandelen
HERFSTBOSSEN

Bossen zijn niet alleen gezond, ze zijn ook mooi om doorheen te wandelen. Ontdek zelf de kracht van bossen met De mooiste BOSWANDELINGEN van Nederland, de fraaie wandelgids van Roots.

De wandelgids is ook een handige veldgids. Al wandelend leer je bomen herkennen aan de hand van hun bladeren, ga je de verschillen zien tussen de meest voorkomende bosvogels en duik je in de wereld van de paddenstoelen en andere bosbewoners.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer