Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 24 november 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
RJ publiceert richtlijn bij bestuursverslag
De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft als download RJ-Uiting 2017-10 gepubliceerd: ‘Bijlage bij hoofdstuk 400 ‘Bestuursverslag’ – schematische weergave van diverse besluiten voor de inhoud van het bestuursverslag’.
Lees meer
 
 
OESO: nog nooit was belastingdruk zo hoog
De 35 rijke economieën die deel uitmaken van het Oeso-gebied hebben de belastingdruk verder opgevoerd. Sinds het crisisjaar 2009 is dat jaarlijks het geval geweest, schrijft het FD op basis van een overzicht van de OESO. Het Parijse instituut houdt deze gegevens al sinds 1965 bij.
Lees meer
 
Whitepaper ‘Je eigen administratiekantoor starten’ Advertorial

Lees praktische tips over alles wat je tegenkomt bij de start van een nieuw kantoor! Zoals rechtsvorm kiezen, strategie bepalen, risico’s voorkomen en nieuwe klanten aantrekken.

Download gratis =>

 
Dan verkoop je toch gewoon de boot?; nog veel ondernemersleed
Wie kent er nog het spotje van een kredietverzekeraar: ‘Dan verkoop je toch gewoon de boot’? Een op de tien ondernemers heeft nog steeds slapeloze nachten door zakelijke problemen. zegt de Kamer van Koophandel. Ondanks het feit dat de economie weer op volle toeren draait. Maar 10 % van de ondernemers profiteert daar niet van.
Lees meer
 
 
Links blok: gelijk loon voor payroll-krachten
GroenLinks, SP en PvdA dienen donderdag een wetsvoorstel in dat regelt dat payrollkrachten hetzelfde loon en dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgen als collega’s met een direct loondienstverband.
Lees meer
 
BTW en vastgoed Advertorial

De BTW-regelgeving rondom vastgoed is complex en verandert voortdurend. Hoe houdt u uw kennis nog up-to-date? Voorkom dat u in de waan van de dag ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie op dit gebied mist. Laat u daarom op 7 december bijpraten over o.a.:
• De nieuwe regeling inzake bouwterreinen
• De vraag wanneer slopen leidt tot een onbebouwd terrein
• De heffing bij koop-/aannemingsovereenkomsten
• De vraag wanneer een verbouwing leidt tot nieuwbouw (transformatiebouw)
• Formele bepalingen bij optie verhuur en optie verkoop

 
Digitale dienstverlening bedrijven verhuist naar BZK
De digitale dienstverlening van de overheid aan bedrijven komt onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).
Lees meer
 
 
Banken maken ‘rampenplan’ met oog op Brexit
Banken in de eurolanden bereiden zich voor op het zwartste scenario bij de onderhandelingen over de Brexit, zei ING-topman Ralph Hamers tegen Bloomberg TV.
Lees meer
 
 
Soap in de maatschap leidt tot waarschuwing accountant
Een accountant heeft van de tuchtrechter een waarschuwing gekregen vanwege een ongegronde claim aan zijn voormalige maten. De Accountantskamer verwijt hem in sterke mate vakonbekwaam te hebben gehandeld (zaaknr.17/422).  Zijn voormalige zakenpartners wierpen hem ook voor de voeten dat hij valse facturen opstelde en ten onrechte hun faillissementen aanvroeg. Die klachten zijn verworpen.
Lees meer
 
 
Tweede Kamer stemt in met afschaffing Wet-Hillen
De Tweede Kamer heeft donderdag 23 november ingestemd met de afschaffing van de Wet-Hillen. De wet zorgt ervoor dat huiseigenaren een belastingvoordeel krijgen als ze hun hypotheek helemaal of voor een groot deel hebben afgelost. Het kabinet wil deze regeling in de komende 30 jaar in stappen afbouwen, ingaand per 1 januari 2019.
Lees meer
 
 
Personeel- en materiaaltekort remmen groei bouwsector
De omzet in de bouwsector is in het derde kwartaal voor het twaalfde kwartaal op rij gestegen, maar in een minder sterk tempo dan in voorgaande periodes. Dat blijkt uit de Kwartaalmonitor bouw van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees meer
 
 
‘Vreemd en eigen vermogen fiscaal gelijker behandelen’
Het Financieel Stabiliteitscomité pleit voor een meer gelijke fiscale behandeling van vreemd en eigen vermogen, om prikkels tot overmatige schuldfinanciering te verminderen. Dat heeft de AFM gemeld.
Lees meer
 
 
Zieke werknemer heeft recht op volledige betaling vakantie-uren
Een zieke werknemer die nog maar 70 % van zijn loon ontvangt en tijdens zijn ziekte wordt ontslagen, moet toch 100 % van zijn vakantie-uren krijgen uitbetaald bij zijn ontslag. Het UWV heeft een zaak bij de Centrale Raad van Beroep hierover verloren.
Lees meer
 
Unit4 zet met PSA Suite voor Accountancy in op self-driving practice management voor accountants Contentpartner
Unit4 voegt de innovatieve cloudoplossing PSA Suite voor Accountancy toe aan het huidige oplossingsaanbod voor accountants-, belastingadvies en administratiekantoren. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de richting van een ecosysteem van accountancysoftware in de cloud. De stap is een logisch vervolg op de recentelijke overname van Assistance Software door Unit4.
 
Wie organiseert de financiering voor de MKB-ondernemer? Contentpartner
Zitten ondernemers wel te wachten op een accountant die hen begeleidt bij een financieringsaanvraag? En is het begeleiden van een financieringsaanvraag niet veel te risicovol? Zomaar wat vragen die mij met enige regelmaat worden gesteld. Maar voordat ik daar antwoord op geef, ga ik in op de onlangs verschenen update van de Financieringsmonitor.
 
AA Accountancy-MKB Opleiding
Nieuwe eindtermen AA opleiding 2016 De nieuwe AA-opleiding met de oriëntatie Accountancy-MKB is gebaseerd op de eindtermen voor de accountantsopleidingen 2016. De eindtermen voor de oriëntatie Accountancy-MKB zijn gericht op de adviestaak van de MKB-accountant. Na het afronden van de AA-opleiding (theorie en praktijk) ben je tekeningsbevoegd accountant voor overige assurance-opdrachten (bijzondere onderzoeken en beoordelingsopdrachten […]
 
Salarisadministrateur/Salarisadviseur (20-40 uur) Vacature
Werken bij Boon Accountants Belastingadviseurs betekent werken bij een organisatie met een open en informele cultuur, waarin je je snel thuis voelt. Waar je alle ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Een betrokken werkgever die het belang begrijpt van een goed evenwicht tussen werk en privé en bij wie je profiteert van […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn